Αφράτη ζύμη, γεμάτα λιωμένο τυρί και ζουμερό ζαμπόν, είναι η απόλυτη λύση για πρωινό, κολατσιό ή ένα γρήγορο σνακ που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Ιδανικά για το σχολείο, το γραφείο ή όταν θες κάτι εύκολο αλλά απολαυστικό.
Σε μόλις 10 λεπτά μπορείς να απολαύσεις τα πιο πεντανόστιμα ζαμπονοτυροπιτάκια! Με αφράτη ζύμη, γεμάτα λιωμένο τυρί και ζουμερό ζαμπόν, είναι η απόλυτη λύση για πρωινό, κολατσιό ή ένα γρήγορο σνακ που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Ιδανικά για το σχολείο, το γραφείο ή όταν θες κάτι εύκολο αλλά απολαυστικό.
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τη ζύμη
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει (2,5 κούπες)
- 2 μέτρια αυγά
- 200 γρ. στραγγιστό Γιαούρτι (1 κεσεδάκι)
- 150 γρ. Ελαιόλαδο (2/3 της κούπας)
- 1 κ.γ. αλάτι
- 100 γρ. Τριμμένη γραβιέρα
- 200 γρ. Τριμμένο ζαμπόν
Για το άλειμμα
- 1 κρόκο + 1 κ.σ. γάλα
Για το πασπάλισμα
- Σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Γιαούρτι, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα, το τριμμένο ζαμπόν και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν μέσα στη ζύμη.
- Μετράμε 50 γρ. το κάθε κομμάτι τα πλάθουμε σε οβάλ σχήμα και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε από πάνω με αυγό+γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.
Καλή σας επιτυχία!!
Trikala Day Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα των Τρικάλων


