Τα Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για το φύλλο
- 4 φύλλα κρούστας για γλυκά
- 70 γρ. Λιωμένο βούτυρο(4 κ.σ.)
Για τη κρέμα
- 1 λίτρο γάλα (4 κούπες)
- 2 μέτρια αυγά
- 60 γρ. Ψιλό σιμιγδάλι (3,5 κ.σ.)
- 60 γρ. Κορν φλάουρ (4 κ.σ.)
- 150 γρ. Μέλι (1/2 κούπα)
- 1/2 κ.γ. υγρή βανίλια (2 βανιλινες)
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 50 γρ. Βούτυρο (2 κ.σ.)
Για το σερβίρισμα
- Κανέλα
- Μέλι
Πυρέξ 26 εκ.
Εκτέλεση
-
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, τη βανίλια και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το βούτυρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη κρέμα στην άκρη.
- Αλείφουμε ένα πυρέξ 26 εκ.με βούτυρο και απλώνουμε 4 φύλλα κρούστας σταυρωτά, ραντίζοντας κάθε φορά με λιωμένο βούτυρο.
- Ραντίζουμε με λίγο νερό και ρίχνουμε την κρέμα.
- Γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα, ραντίζοντας συνεχώς με βούτυρο.
- Ρίχνουμε λίγο νερό από πάνω ξανά και ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180°C για 1 ώρα.
- Αφήνουμε τη γαλατόπιτα να κρυώσει και σερβίρουμε με μέλι και κανέλα!
Trikala Day Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα των Τρικάλων




