Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2025
trikaladay.gr / Τοπικά / Οι καμπάνες θα χτυπήσουν 57 φορές πένθιμα στις 28 Φεβρουαρίου στα Τρίκαλα και σ’ όλη τη χώρα

Οι καμπάνες θα χτυπήσουν 57 φορές πένθιμα στις 28 Φεβρουαρίου στα Τρίκαλα και σ’ όλη τη χώρα

Πένθιμα θα χτυπήσουν 57 φορές οι καμπάνες σε όλη τη χώρα, όσες και τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών, στις 28 Φεβρουαρίου, έναν χρόνο από το πολύνεκροσιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ειδικότερα, με εγκύκλιο που εστάλη προς όλους τους ναούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και προς όλες τις Μητροπόλεις από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καλούνται να προβούν σε 57 πένθιμες κωδωνοκρουσίες, ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, κατά τη συνάντησή της με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

 

 

 

tanea.gr

Δες επίσης

Διακοπές ρεύματος την ερχόμενη εβδομάδα σε πολλές περιοχές των Τρικάλων και σε χωριά

Ειδοποιούνται οι καταναλωτές ΔΕΔΔΗΕ των παρακάτω περιοχών ότι για να εκτελεσθούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ...