Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Αφού φτιάξεις την σάλτσα ντομάτας υπάρχει τρόπος να την συντηρήσεις σε βάζα όλο τον χρόνο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι καθαρά αποστειρωμένα βάζα.
Γεμίζεις σάλτσα ντομάτας μέχρι πάνω στα βάζα.
Σφραγίζεις τα καπάκια και τοποθετείς τα βάζα ανάποδα μέσα σε κατσαρόλα.
Στην βάση της κατσαρόλας βάζουμε πανί.
Γεμίζουμε με νερό από την βρύση την κατσαρόλα.
Αφήνουμε να πάρει βράση το νερό σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε την σάλτσα ντομάτας στα βάζα για 20’.
Αφού βράσουν αφήνεις να κρυώσουν μέσα στο νερό.
Τα τοποθετείς στο ντουλάπι και διατηρούνται μέχρι κι έναν ολόκληρο χρόνο.
Κάθε βάζο με ντομάτα που ανοίγεις, το συντηρείς στο ψυγείο αφού σκεπάσεις το περίσσευμα της σάλτσας με λίγο ελαιόλαδο.
Το ανοιγμένο βάζο κονσερβοποιημένης ντομάτας διατηρείται για 1 εβδομάδα στο ψυγείο.