Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Επεισόδια με την Αστυνομία στη δίκη Μάγγου στο Βόλο – Έπεσε όπλο από αστυνομικό στο δρόμο (φωτό)
Δίκη για την υπόθεση του Βασίλη Μάγγου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Βόλου, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022. Ο 26χρονος ακτιβιστής Βασίλης Μάγγος υπέκυψε έναν μήνα μετά από κακοποίηση από αστυνομικούς, όταν αυθόρμητα διαμαρτυρήθηκε για άδικες συλλήψεις διαδηλωτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την LAFARGE / ΑΓΕΤ. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI)

Επεισόδια με την Αστυνομία στη δίκη Μάγγου στο Βόλο – Έπεσε όπλο από αστυνομικό στο δρόμο (φωτό)

Η δίκη για την υπόθεση του Βασίλη Μάγγου, βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς χθες η συζήτηση της υπόθεσης έλαβε αναβολή για τον Ιανουάριο του 2024.

Πρόκειται για τη δίκη των αστυνομικών που φέρονται να ξυλοκόπησαν τον 27χρονο στο Βόλο, μετά την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας, τρεις μήνες μετά τη μήνυση που είχαν υποβάλει οι γονείς του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πατέρας του Βασίλη, ο Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας ζήτησε την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης για το κακούργημα των βασανιστηρίων και όχι μόνο της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αδίκημα που δικάζει το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Ο πατέρας του Βασίλη εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ενέργειες του Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, στον οποίο έχει προσφύγει η οικογένεια με τα στοιχεία που διαθέτει, καταγγέλλοντας προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης.

Χθες το πρωί, στα δικαστήρια του Βόλου επικράτησε ένταση με διαδηλωτές που έφτασαν στο σημείο να συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις, καθώς επιχείρησαν να μπούνε στο δικαστικό μέγαρο. Από τη σύγκρουση, έπεσε στο έδαφος ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, ενώ στη διάρκεια της συμπλοκής ένα όπλο αστυνομικού έπεσε στον δρόμο.

Δείτε φωτογραφίες:

Δίκη για την υπόθεση του Βασίλη Μάγγου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Βόλου, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022. Ο 26χρονος ακτιβιστής Βασίλης Μάγγος υπέκυψε έναν μήνα μετά από κακοποίηση από αστυνομικούς, όταν αυθόρμητα διαμαρτυρήθηκε για άδικες συλλήψεις διαδηλωτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την LAFARGE / ΑΓΕΤ.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI)

   

Πηγή: thenewspaper.gr

Δες επίσης

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας

Εξαρθρώθηκε έπειτα από μεθοδική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούταν ...