Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Την Παρασκευή …κληρώνει για το «Μύλο των ξωτικών»

Την Παρασκευή …κληρώνει για το «Μύλο των ξωτικών»

Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι το Δ.Σ της e-trikala για την επιλογή της εταιρείας που θα συνεργαστεί φέτος για τη διοργάνωση του «Μύλου των ξωτικών».

Όπως είχε δημοσιεύσει αποκλειστικά τοι trikaladay η δημοτική αρχή επιχειρεί φέτος να «μοιράσει» τη διοργάνωση σε ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς των θεματικών πάρκων και της αναψυχής.

Με δεδομένο ότι η δημοτική αρχή αποφάσισε να μην αναλάβει από μόνος του ο δήμος Τρικκαίων μέσω της e-trikala το οικονομικό βάρος της διοργάνωσης απεύθυνε πρόσκληση σε ιδιώτες και επιχειρηματίες.

Αρχικά η στόχευση ήταν η δημιουργία μιας πολυμετοχικής εταιρείας στην οποία θα έπαιρναν μέρος οι επαγγελματίες και φορείς του νομού, αλλά τελικά αυτή η πρόταση ναυάγησε καθώς συνάντησε την απροθυμία των επαγγελματιών παρότι είναι εκείνοι που ωφελούνται οικονομικά από το «Μύλο των ξωτικών».

Στη συνέχεια αναζητήθηκαν ιδιώτες εκτός νομού και υπήρξε το ενδιαφέρον από τρεις γνωστές επιχειρήσεις και συγκεκριμένα από το Allou Fun Park της Αθήνας, το Magic Park της Θεσσαλονίκης και της εταιρείας Θεοδωρακόπουλου από την Πάτρα.

Στη σημερινή συνεδρίαση η διοίκηση της e-trikala ενημερώθηκε για τις τρεις προσφορές και θα συνεδριάσει εκ νέου την προσεχή Παρασκευή για να καταλήξει στον ιδιώτη που θα συνεργαστεί με το Δήμο για τον φετινό «Μύλο των ξωτικών».

Σε ότι αφορά το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας το πλειοψηφικό πακέτο, δηλαδή το 51% θα το έχει η e-trikala και το 49% οι ιδιώτες.

Με την οριστικοποίηση της συμφωνίας θα ξεκινήσει και η προετοιμασία έτσι ώστε στα τέλη Νοεμβρίου να ανοίξει τις πύλες του ο φετινός «Μύλος των ξωτικών.
Κώστας Καραποστόλης

Δες επίσης

Θανάσης Λιούτας: Παράταση για το Μέτρο 5.2 έως 31/7/2024

Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ, κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης υπέγραψε την παράταση του Μέτρου 5.2 έως ...

Αφήστε μια απάντηση