Τρίτη, 30 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Κόσμος / Ο Ντέιβιντ Μπάουι γράφει μουσική για το Σφουγγαράκη

Ο Ντέιβιντ Μπάουι γράφει μουσική για το Σφουγγαράκη

Ο Ντέιβιντ Μπάουι ετοιμάζει τη μουσική για ένα μιούζικαλ, το οποίο θα βασίζεται στις περιπέτειες της διάσημης φιγούρας κινουμένων σχεδίων “Μπομπ ο Σφουγγαράκης”.

Ο θεατρικός οργανισμός Oriental του Σικάγο ανακοίνωσε ότι ο βρετανός αστέρας της ροκ ηγείται μία ομάδας μουσικών που θα συνθέσουν τη μουσική και τα τραγούδια για την παράσταση “Μπομπ Ο Σφουγγαράκης: Το Μιούζικαλ”, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Ιουνίου τον ερχόμενο χρόνο στο Σικάγο, όπου θα παιχθεί για ένα μήνα προτού μεταφερθεί στο Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης.

Η υπόθεση είναι μεταφορά της ταινίας “Μπομπ ο Σφουγγαράκης: Έξω από τα Νερά του”, όπου ο πρωταγωνιστής εξερευνά την υποθαλάσσια πόλη Μπικίνι.

Στη μουσική θα συμμετέχουν επίσης τα αμερικανικά συγκροτήματα The Flaming Lips και They Might Be Giants, η Σίντι Λόπερ, μέλη των Aerosmith και ο τραγουδιστής και συνθέτης Τζον Λέτζεντ.

Το “Μπομπ ο Σφουγγαράκης: Έξω από τα Νερά του” έχει κερδίσει την αγάπη μικρών και μεγάλων φίλων, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Όμως έχει δεχτεί και επικρίσεις από συντηρητικούς ακτιβιστές, οι οποίοι έχουν κατηγορήσει τη σειρά για συγκαλυμμένη προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας.

Ο Ντέιβιντ Μπάουι παρουσίασε το 2013 το άλμπουμ του “The Next Day”, μετά δέκα χρόνια απουσίας από την δισκογραφία. Εκτός από το “Ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης: Το Μιούζικαλ” γράφει τη μουσική για την παράσταση “Lazarus”, η οποία θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο στη θεατρική σκηνή Theatre Workshop της Νέας Υόρκης.

Η παράσταση είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του 1963 “Ο Άνθρωπος που έπεσε στη Γη” του Ουόλτερ Τέβις, το οποίο αναφέρεται σε έναν εξωγήινο με ανθρώπινη μορφή, ο οποίος έρχεται στη Γη αναζητώντας νερό κι εθίζεται στο αλκοόλ και στην τηλεόραση.

Ο Μπάουι, ο οποίος έχει σπουδάσει ηθοποιός, πρωταγωνίστησε στην καταπληκτική ομότιτλη κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου, που γυρίστηκε από το Νίκολας Ρεγκ, το 1976, για την οποία ωστόσο δεν είχε γράψει μουσική.

Ο μουσικός δεν θα εμφανιστεί αυτοπροσώπως ούτε στον θεατρικό Μπομπ, ούτε στο “Lazarus”.

Δες επίσης

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξαλείφει την προστασία της φύσης από τη γεωργία

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη χθεσινή του ψηφοφορία έριξε στον κάλαθο των αχρήστων τους κανόνες ...

Αφήστε μια απάντηση