Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2026
trikaladay.gr / Ελλάδα / Βρέθηκε μεγεθυντικός φακός σε δάσος στους πρόποδες του Υμηττού

Βρέθηκε μεγεθυντικός φακός σε δάσος στους πρόποδες του Υμηττού

Έναν μεγεθυντικό φακό στηριζόμενο σε βάση, προσεκτικά τοποθετημένο πάνω σε ξερόχορτα, σε απόκρημνη περιοχή στο περιαστικό δάσος του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης στους πρόποδες του Υμηττού, εντόπισε στις 12:25 κλιμάκιο της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Ο φακός εντοπίστηκε από την παρατηρητικότητα ενός εθελοντή λόγω των αντανακλάσεων που έκανε και κλήθηκε άμεσα κλήθηκε η Ελληνική Αστυνομία η οποία παρέλαβε τον μηχανισμό.

 

Με εντολή του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης και προέδρου του ΣΠΑΥ Γιάννη Κωνσταντάτου, σε συνεργασία με τους συναδέλφους δημάρχους μελών του συνδέσμου, κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας των δήμων και Εθελοντικών Ομάδων του Υμηττού περιπολούν και φυλάσσουν τον Υμηττό επί 24ώρου βάσεως, προς αποφυγή αμελειών ή κακόβουλων ενεργειών που μπορούν να προκαλέσουν δασικές πυρκαγιές.

Την ίδια στιγμή, όπως καταγγέλλεται στα social media υπήρξαν αναφορές για το βουνό πάνω από την Πετρούπολη και το Περιστέρι, σύμφωνα με τις οποίες βρέθηκαν τσάντες με γκαζάκια ενώ και οι δεξαμενές νερού που υπάρχουν στην περιοχή για την κατάσβεση τυχόν πυρκαγιών, έχουν κοπεί με τροχό έτσι ώστε να μην μπορούν να αντλήσουν το νερό οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

enikos

Δες επίσης

Με εντολή ΟΠΕΚΑ ο έλεγχος για παράτυπες εγκρίσεις επιδομάτων την περίοδο 2020 – 2022 – Ο φάκελος έχει διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα

Με εντολή της διοίκησης του ΟΠΕΚΑ και στο πλαίσιο ενίσχυσης της διαφάνειας και της προστασίας του δημοσίου ...