Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / 8 σημάδια ότι η αγάπη κάποιου για σένα δεν είναι γνήσια

8 σημάδια ότι η αγάπη κάποιου για σένα δεν είναι γνήσια

Η γνήσια αγάπη είναι ένα όμορφο πράγμα. Αν βρείτε το έτερον ήμισυ, μπορεί να νιώσετε σαν να βρήκατε επιτέλους το άτομο με το οποίο έπρεπε να ήσασταν από καιρό μαζί.  Όλα είναι εύκολα μαζί τους, και παρόλο που δεν τα χρειάζεστε, προσθέτουν τόσα πολλά στη ζωή σας και την κάνουν ακόμα πιο γεμάτη. Αλλά, δυστυχώς, δεν είναι πάντα η αγάπη αληθινή αγάπη.

Μερικοί άνθρωποι συμπεριφέρονται σαν να είναι ερωτευμένοι μαζί σου, ενώ πραγματικά, δεν είναι. Και μπορεί να είναι τόσο δύσκολο να διακρίνεις τη διαφορά όταν έχεις ήδη επενδύσει στο πρόσωπο αυτό. Νομίζεις ότι η αγάπη κάποιου για σένα δεν είναι γνήσια;

Εδώ είναι 8 σημάδια που πρέπει να προσέξετε

  1. Είναι καλοί μαζί σου δημόσια, αλλά σε επικρίνουν ιδιωτικά
  2. Η συμπεριφορά τους δεν ταιριάζει με τα λόγια τους
  3. Αθετούν υποσχέσεις όλη την ώρα
  4. Μόνο παίρνουν
  5. Σου λένε συνεχώς ψέματα
  6. Σε πιέζουν να κάνεις πράγματα που δεν θέλεις
  7. Προσπαθούν να σε ελέγξουν
  8. Προσπαθούν να αγοράσουν την αγάπη σου

Είναι καλοί μαζί σου δημόσια, αλλά σε επικρίνουν ιδιωτικά

Όταν η αγάπη κάποιου για σένα δεν είναι γνήσια, θα θέλει να σε επιδεικνύει και να επιδεικνύει πόσο σπουδαίος είσαι δημόσια. Μόλις όμως βρεθείτε μόνοι, αυτή η συμπεριφορά θα τελειώσει. Και θα τελειώσει για δύο βασικούς λόγους.

Είτε τους αρέσει η ιδέα να είναι μαζί σου και η θέση που τους δίνεις – παρά το ποιος είσαι στην πραγματικότητα ως άτομο. Ή θέλουν να διατηρούν τα προσχήματα μπροστά σε κόσμο, αλλά απλά δεν μπορούν να είναι τόσο καλοί μαζί σου όταν είστε μόνοι.

Η συμπεριφορά τους δεν ταιριάζει με τα λόγια τους

Λένε ότι δεν θα σε πληγώσουν ποτέ, αλλά συνεχίζουν να σε πληγώνουν. Λένε ότι δεν θα σε απατήσουν ποτέ, αλλά το κάνουν συνεχώς.

Λένε ότι θα σε πάνε σε ωραία ραντεβού, αλλά δεν το κάνουν ποτέ. Λένε ότι σε αγαπούν, αλλά ο τρόπος που σου συμπεριφέρονται σε κάνει να νιώθεις οτιδήποτε άλλο εκτός από αγάπη. Όταν η αγάπη κάποιου για εσάς δεν είναι γνήσια, η συμπεριφορά του δεν θα ταιριάζει με τα λόγια του.

Αθετούν υποσχέσεις όλη την ώρα

Όταν κάποιος δεν σας αγαπά αληθινά , δεν θα διστάσει να αθετήσει τις υποσχέσεις του. Μπορεί να υποσχεθούν ότι δεν θα κοροϊδεύουν τα ρούχα σας μπροστά στους φίλους τους πια. Ή ότι θα σταματήσουν να κάνουν like σε φωτογραφίες άλλων κοριτσιών στο Instagram. Αλλά θα διαρκέσει μόνο μία ή δύο μέρες προτού επιστρέψουν σε αυτό, ακόμα κι όταν ξέρουν πόσο σε πληγώνει.

Και δεν είναι επειδή δεν νοιάζονται καθόλου για σένα. Είναι επειδή δεν νοιάζονται αρκετά για να θέτουν καλύτερα όρια για το τι κάνουν και τι δεν κάνουν μαζί σας.

Ούτε νοιάζονται αρκετά ώστε να σταματήσουν να κάνουν τα πράγματα που σε πληγώνουν όταν λένε ότι θα το κάνουν.

Παίρνουν, παίρνουν, παίρνουν

Εδώ είναι μια σκληρή αλήθεια. Μερικοί άνθρωποι δεν σε αγαπούν για αυτό που είσαι. Σε αγαπούν για το πώς τους κάνεις να νιώθουν ή για τα πράγματα που κάνεις για αυτούς. Είναι αποκαρδιωτικό να το συνειδητοποιείς, αλλά είναι αλήθεια σε ορισμένες περιπτώσεις.

Όταν η αγάπη κάποιου για εσάς δεν είναι γνήσια, θα πάρουν όλα όσα του δώσετε – και θα το απολαύσουν. Θα λατρέψουν την επικύρωση, τη δύναμη, τον χρόνο ή ακόμα και τα χρήματα που τους δίνετε.

Αλλά δεν θα σε αγαπήσουν πραγματικά. Και αυτό θα το μάθετε μόνο όταν ανακαλύψετε ότι οι λόγοι που σας «αγαπούν» είναι για όσα δίνετε, παρά για εσάς προσωπικά.

Σου λένε συνεχώς ψέματα

Όταν αγαπάς κάποιον (και δεν είσαι ναρκισσιστής που δεν έχει ενσυναίσθηση), δεν του λες ψέματα. Το να πεις ψέματα σε κάποιον που αγαπάς σε κάνει να νιώθεις άσχημα και σαν να προδίδεις την εμπιστοσύνη του.

Αλλά αν κάποιος δεν σε αγαπάει αληθινά, δεν έχει πρόβλημα να σου πει ψέματα κατάματα. Ακόμα κι αν καταλάβετε ότι λένε ψέματα και τους αντιμετωπίσετε, δεν θα φταίνε. Θα σας κάνουν να φαίνεστε (και να αισθάνεστε) σαν τρελό ή παρανοϊκό άτομο – αντί να παραδεχτούν ότι είπαν ψέματα.

Σας πιέζουν να κάνετε πράγματα που δεν θέλετε να κάνετε

Η πίεση των συνομηλίκων είναι τρομερό πράγμα. Και η πίεση από έναν ερωτικό σύντροφο είναι ακόμη χειρότερη. Όταν βγαίνετε ραντεβού με κάποιον, θέλετε να τον κάνετε ευτυχισμένο. Αλλά δεν χρειάζεται να αλλάξετε τον εαυτό σας ή να συμβιβάσετε τη δική σας ευτυχία για χάρη κάποιου άλλου.

Και αν κάποιος που ισχυρίζεται ότι σας αγαπά και σας πιέζει να κάνετε κάτι που δεν θέλετε, αυτό δεν είναι πραγματική αγάπη.

Προσπαθούν να σε ελέγξουν

Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ αγάπης και ελέγχου – αλλά μια πολύ λεπτή γραμμή που διαχωρίζει τα δύο όσον αφορά τη συμπεριφορά των ανθρώπων.

Όταν κάποιος σας αγαπά, μπορεί να σας ενθαρρύνει και να σας ωθήσει προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά τελικά, γνωρίζουν (και σέβονται) ότι παίρνετε τις δικές αποφάσεις σας. Όπως αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, κάποιος που σας αγαπά θα σας βοηθούσε ευχαρίστως να πετύχετε τους στόχους σας. Αλλά δεν θα σας έβαζαν κάτω ούτε θα προσπαθούσαν να ελέγξουν τι τρώτε για να σας κάνουν να τους πετύχετε.

Επίσης, δεν θα προσπαθούσαν να αλλάξουν την εμφάνισή σας, να σας κάνουν να φορέσετε συγκεκριμένα ρούχα ή να σας εμποδίσουν να πάτε σε μέρη που θέλετε να πάτε. Αν κάποιος σας το κάνει αυτό, αυτό δεν είναι γνήσια αγάπη. Είναι έλεγχος.

Προσπαθούν να αγοράσουν την αγάπη σου

Η αγάπη δεν έχει να κάνει μόνο με μεγάλες χειρονομίες και ακριβά δώρα. Αλλά αν κάποιος το κάνει αυτό, μπορεί απλώς να φοβάται την εγκατάλειψη και να μην θέλει να τον αφήσετε.

enikos

Δες επίσης

Το εορτολόγιο της εβδομάδας (1-7/7/2024)

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ  Των Αγίων Αναργύρων Κοσμά Δαμιανού των εν Ρώμη γιορτάζουν: Αργύρης-Αργυρούλα, Δαμιανός (ενώ άλλοι ...