Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / 8 αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στο υπνοδωμάτιο σας για καλύτερο ύπνο

8 αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στο υπνοδωμάτιο σας για καλύτερο ύπνο

Θέλετε το υπνοδωμάτιό σας να είναι ο πιο «ζεστός» χώρος του σπιτιού. Άλλωστε εκεί πάτε για να ξεκουραστείτε και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας έτσι ώστε να μπορείτε να «βγάλετε» την ημέρα.

Τι γίνεται όμως όταν δεν κοιμάστε καλά; Τι φταίει; Είναι πολύ πιθανό όσο κι αν δεν μπορείτε να το δεχτείτε ότι αυτό που μπορεί να φταίει είναι το υπνοδωμάτιό σας και ο τρόπος που αυτό είναι διακοσμημένο και τίποτα άλλο.

Δείτε τι αναβαθμίσεις μπορείτε να κάνετε για να το μετατρέψετε στο υπνοδωμάτιο των ονείρων σας.

Αλλάξτε τις κουρτίνες Αν έχετε ανοιχτόχρωμες κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο αλλάξτε τις και βάλτε σκουρόχρωμες. Έτσι θα έχετε το απαιτούμενο σκοτάδι που χρειάζεται να υπάρχει στο δωμάτιο όταν κοιμάστε.

Εξαφανίστε τους ενοχλητικούς ήχους Για να μην ακούτε πράγματα που σας αποσπούν την προσοχή και ταράζουν τον ύπνο σας πάρτε ένα από αυτά τα «εργαλεία» που κάνουν ήχους φιλικούς προς τον ύπνο.

Διαλέξτε τον σωστό φωτισμό Όπως το φως γενικά μπορεί να δυσκολεύει τον ύπνο σας έτσι και το κρύο, φωτεινό λευκό της λάμπας του φωτιστικού μπορεί να κάνει πιο δύσκολο το να κοιμηθείτε εξαρχής. Λίγο πριν πέσετε για ύπνο χρειάζεστε χαλαρό, χαμηλό φωτισμό που θα σας βοηθάει να κοιμάστε εύκολα.

Βάλτε σε τάξη το υπνοδωμάτιο Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει έχει αποδειχτεί πως όταν κοιμάστε σε ένα ακατάστατο δωμάτιο επηρεάζεται η ποιότητα του ύπνου σας. Βάλτε σε τάξη τον χώρο σας και θα δείτε πως αμέσως θα αισθανθείτε πιο χαλαροί.

Προσθέστε υφή στον χώρο σας αντί για έντονα χρώματα Βγάλτε τα έντονα χρώματα από το υπνοδωμάτιο γιατί σίγουρα δεν σας χαλαρώνουν. Βάλτε πιο απαλές αποχρώσεις στη διακόσμηση του χώρου και ενισχύστε την διακοσμητικά με πιο ιδιαίτερες υφές. Μπορεί για παράδειγμα το ριχτάρι σας να είναι γούνινο έτσι ώστε να αποκτήσει περισσότερο χαρακτήρα το κρεβάτι σας.

Βάλτε φυτά στον χώρο Φυσικά και υπάρχουν φυτά κατάλληλα για το υπνοδωμάτιο. Βάλτε μερικά σε κάποιες γωνιές και δώστε ζωή στον χώρο σας.

Αλλάξτε το μαξιλάρι σας Αν το έχετε χρόνια τότε το καλύτερο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να το αλλάξετε. Θα νιώσετε αμέσως πολύ καλύτερα και ίσως διαπιστώσετε πως αυτό έφταιγε που ξυπνάγατε πιασμένοι.

Στρώνετε το κρεβάτι σας Είναι πολύ σημαντικό να επιστρέφετε στο σπίτι σας μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά και να αντικρύζετε ένα όμορφα στρωμένο κρεβάτι. Και μόνο αυτό θα σας βοηθάει να ηρεμείτε βλέποντάς το.

spirossoulis.com

Δες επίσης

«Κόα Ταξίδι για τη διάσωση των κόσμων» – Η Μαγεία του Νέου Παιδικού Μυθιστορήματος από τις σελίδες στις νότες…

Συναντήστε τον Ζώη Κατσίκη, έναν νεαρό συγγραφέα, που όνειρο του ήταν να γίνει μπασκετμπολίστας και… ...