Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Υγεία / 7 Συνήθειες που «σαμποτάρουν» το αδυνάτισμα

7 Συνήθειες που «σαμποτάρουν» το αδυνάτισμα

Προσπαθείτε να χάσετε κιλά και δεν τα καταφέρνετε; Πιθανότατα κάποιες από τις καθημερινές σας συνήθειες να είναι η αιτία.

Συνήθειες που σαμποτάρουν την απώλεια βάρους
Εάν προσπαθείς αν χάσεις βάρος και παρά την προσεγμένη διατροφή, τη γυμναστική και την αποφυγή σνακ πλούσια σε ζάχαρη και λιπαρά, δεν βλέπεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, ίσως να πρέπει να σκεφτείς κάποιες από τις καθημερινές σου συνήθειες. Κάποιες από αυτές πιθανά να είναι ο λόγος που δεν βλέπεις το νούμερο στη ζυγαριά να κατεβαίνει.

Κάνεις πολλά και διαφορετικά είδη γυμναστικής

Το να κάνεις πολλά και διαφορετικά είδη γυμναστικής μπορεί να ακούγεται ωφέλιμο και αποτελεσματικό στην απώλεια βάρους, δεν είναι, ωστόσο, απόλυτα αληθές. Οι ειδικοί προτείνουν να κάνεις ένας είδος γυμναστικής για έναν τουλάχιστον μήνα και στο διάστημα αυτό θα μπορείς να διαπιστώσεις εάν έχει αποτελέσματα και εάν σε εξυπηρετεί.

Τρως πολλά υγιεινά σνακ

Το οτιδήποτε «πολύ» δεν είναι ποτέ καλό και αυτό ισχύει και στην κατανάλωση υγιεινών τροφών. Κάποιες μάλιστα από αυτές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και είναι σημαντικό να τηρείται το μέτρο της ποσότητας.

Δεν κοιμάσαι αρκετά

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και επιπλέον, έρευνες δείχνουν ότι σχετίζεται με την παραγωγή των ορμονών που ρυθμίζουν την αίσθηση της πείνας.

Δεν τρως αρκετά

Απώλεια βάρους σημαίνει καύση περισσότερων θερμίδων από αυτές που καταναλώνεις. Και πάλι όμως είναι σημαντικό να μην το παρακάνεις. Καταναλώνοντας πολύ μικρό αριθμό θερμίδων, στερείς από τον οργανισμό σου την ενέργεια που χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά. Όταν το σώμα βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση το λίπος συσσωρεύεται αντί να «καίγεται».

Δεν πίνεις αρκετό νερό

Το νερό είναι ζωή και πολύτιμος «σύμμαχος» στην προσπάθειά σου για απώλεια βάρους. Η αφυδάτωση του οργανισμού μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους για περισσότερους από έναν λόγους. Ένας πρώτος είναι ότι καταναλώνοντας αρκετό νερό μειώνεται το αίσθημα της πείνας, άρα και τα τσιμπολογήματα μέσα στη μέρα. Επίσης έρευνες δείχνουν επίσης ότι το νερό βοηθά στην καύση του λίπους και την απώλεια κιλών, ενώ παράλληλα βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του συκωτιού το οποίο αποβάλει τις τοξίνες από το σώμα.

Τρως φαγητό και σνακ απ’ έξω πολύ συχνά

Ακόμα και φροντίζεις να παραγγέλνεις πιο υγιεινά σνακ και φαγητά, σε πολλές περιπτώσεις δεν γνωρίζεις τα υλικά που χρησιμοποιούνται, επομένως δεν έχεις και μία ακριβή εικόνα των θερμίδων που προσλαμβάνεις. Για παράδειγμα μία μπάρα δημητριακών εάν περιλαμβάνει ζάχαρη, αυτόματα αυξάνεται η θερμιδική της αξία. Αντίστοιχα και οι σαλάτες που περιέχουν σίγουρα νοστιμότατα αλλά όχι πάντα διαιτητικά dressings.

Πίνεις πολύ αλκοόλ

Το αλκοόλ περιέχει θερμίδες τις οποίες θα πρέπει να συνυπολογίσεις στο σύνολο των θερμίδων που καταναλώνεις μέσα στη μέρα.

spirossoulis.com

 

Δες επίσης

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί καπνιστή πέστροφα που περιέχει listeria

Στην ανάκληση καπνιστής πέστροφας προχωρά ο ΕΦΕΤ καθώς διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ...