Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / 5 χρήσιμα tips για να ξυπνάτε πιο εύκολα το πρωί

5 χρήσιμα tips για να ξυπνάτε πιο εύκολα το πρωί

Πώς θα σταματήσεις να πατάς αναβολή στο ξυπνητήρι και θα κάνεις το πρωινό ξύπνημα κομμάτι της ζωής σου;

Η ομιλήτρια και συγγραφέας, Gabrielle Bernstein, μοιράστηκε τις συμβουλές της στο poosh.com και ανέφερε: «Το πρωί είναι μια ιερή ώρα και η στιγμή που επιλέγουμε πώς θέλουμε να πάει η υπόλοιπη μέρα. Ετοιμαστείτε να κερδίσετε ξεκινώντας τη μέρα σας με μια πρακτική που αποκαλώ Μέθοδο Ημερήσιας Σχεδίασης. Κάθε πρωί, όταν ξυπνάτε, ανοίξτε το ημερολόγιό σας και απαντήστε σε αυτές τις τέσσερις ερωτήσεις:

• Πώς θέλω να νιώσω σήμερα;
• Ποιος θέλω να είμαι σήμερα;
• Τι θέλω να λάβω σήμερα;
• Τι θέλω να δώσω σήμερα;

Πώς θα γίνεις πρωινός τύπος σε 5 βήματα

1) Δώσε έμφαση στη ρουτίνα του ύπνου σου

Όρισε μια νέα ώρα ύπνου λίγο νωρίτερα από αυτή που συνήθιζες ώστε να μπορείς να ξυπνάς ανανεωμένη και ξεκούραστη.

2) Πες όχι στην αναβολή

Μην φορτίζεις το κινητό στο κρεβάτι σου και μη το χρησιμοποιείς ως ξυπνητήρι. Αυτό θα σε αναγκάσει να σηκωθείς για να κλείσεις την υπενθύμιση με αποτέλεσμα να ξυπνάς αρκετά πιο εύκολα.

3) Απόφυγε το χουζούρεμα

Αντί να δίνεις στον εαυτό σου δέκα ακόμη λεπτά ύπνου προσπάθησε να σηκωθείς από το κρεβάτι αμέσως μόλις ξυπνήσεις. Μόλις το συνηθίσεις, θα δεις πόσο ωφέλιμο είναι για την πρωινή σου ρουτίνα.

4) Βάλε στη ζωή σου τις αναπνοές

Κάνε εξάσκηση στις βαθιές αναπνοές: ο lifecoach ο Ryan Haddon αναφέρει στο poosh.com: «Ρυθμίστε το χρονόμετρο σας για πέντε λεπτά, καθίστε όπου κι αν βρίσκεστε, κλείστε τα μάτια σας και επικεντρωθείτε στην αναπνοή που εισέρχεται και βγαίνει. Μπορείτε να επαναλάβετε μια φράση ή μάντρα σε κάθε εισπνοή/εκπνοή ή να εστιάσετε στο διάστημα μεταξύ των αναπνοών. Εάν ο νους περιπλανιέται, απλά προσέξτε το και, χωρίς κρίση, φέρτε απαλά το μυαλό πίσω στην αναπνοή».

5) Θέσε στόχους

Πριν πέσεις για ύπνο, κάνε μια λίστα δίνοντας προτεραιότητα στις υποχρεώσεις που πρέπει να ολοκληρώσεις την επόμενη μέρα. Αυτό θα σε βοηθήσει να σκεφτείς τι χρειάζεται να κάνεις για να εξοικονομήσεις χρόνο και τι έχει στα αλήθεια προτεραιότητα.

queen.gr

 

Δες επίσης

PIN: Μήπως και οι δικοί σας αριθμοί βρίσκονται ανάμεσα στους πιο συνηθισμένους και αδύναμους;

Αποκαλύφθηκε η λίστα με τους πιο συνηθισμένους αριθμούς PIN και ευχόμαστε να μην είναι ο ...