Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / 3 εύκολες συμβουλές για να περάσετε υπέροχες και πεντακάθαρες γιορτές

3 εύκολες συμβουλές για να περάσετε υπέροχες και πεντακάθαρες γιορτές

Λίγες μέρες πριν τις γιορτές υπάρχουν μερικά tips τα οποία θα κάνουν ακόμα πιο εύκολες τις δουλειές του σπιτιού σας και θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε αποτελεσματικά το τζάκι, τα σφουγγάρια και το πλυντήριό σας.

Τζάκι Τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να καθίσετε με τους αγαπημένους σας μπροστά στο τζάκι και να απολαύσετε μαζί μία καυτή σοκολάτα. Αυτό, όμως, που δεν αντέχεται είναι οι δυσάρεστες οσμές και τα βρώμικα πυρότουβλα. Για να διώξετε τις μυρωδιές ρίξτε μαγειρική σόδα σε ένα ρηχό σκεύος και βάλτε το μέσα στην εστία. Αφήστε το όλη τη νύχτα και επιστρέψτε το πρωί για να διαπιστώσετε πως έχουν φύγει όλες οι άσχημες μυρωδιές. Όσο για τα πυρότουβλα, αυτά μαυρίζουν από την πρώτη φωτιά που θα ανάψετε στην εστία. Ανακατέψτε λίγο σαπούνι σε ζεστό νερό και τρίψτε τα. Αμέσως θα αποκτήσουν το αρχικό τους χρώμα και θα ξαναγίνουν σαν καινούργια.

Σφουγγάρια Λερώνονται πολύ γρήγορα και μετατρέπονται σε φωλιές με βακτήρια. Σύμφωνα μάλιστα με τις απόψεις ειδικών τα σφουγγάρια -κουζίνας, μπάνιου και καθαρισμού- συγκαταλέγονται στα πιο βρώμικα αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι. Η λύση; Συχνή απολύμανση και τακτική αντικατάσταση. Ο πρώτος τρόπος απολύμανσης είναι το ξίδι: Γεμίστε ένα μπολ κατά τα 3/4 και αναμίξτε ίσα μέρη με νερό και λευκό ξίδι. Βυθίστε στο μπολ το σφουγγάρι. Βάλτε το για 2 λεπτά σε φούρνο μικροκυμάτων (προσοχή να μην έχει μεταλλικές ίνες). Μετά, το σφουγγάρι θα είναι απαλλαγμένο από βακτήρια. Φυσικά, αφήστε το να κρυώσει πριν από τη χρήση. Ο δεύτερος τρόπος είναι με λεμόνι: Βάλτε τον χυμό από μισό λεμόνι σε ένα μπολ με νερό. Αφήστε το σφουγγάρι σας να μουλιάσει στο μίγμα όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα θα είναι πεντακάθαρο. Τέλος, για συχνή καθαριότητα βάζετε το στο πλυντήριο πιάτων στη θέση για τα μαχαιροπίρουνα. Έτσι το διατηρείτε καθαρό και με έναν από τους δύο παραπάνω τρόπους, το απολυμαίνετε σε βάθος.

Πλυντήριο και Δυσοσμία ρούχων: Σας έχει τύχει να βγάζετε τα ρούχα από το πλυντήριο και να έχουν μια άσχημη μυρωδιά; Αυτό συμβαίνει από το συρτάρι για το απορρυπαντικό και τα υπολείμματα του μαλακτικού είναι συνήθως η αιτία της δυσοσμίας του πλυντηρίου σας. Γι’ αυτό πρέπει να το καθαρίζετε καλά τακτικά και να το απολυμαίνετε. Ο τρόπος για να τα πετύχετε και τα δύο είναι το ξίδι, το οποίο λόγω της οξύτητάς του απομακρύνει μύκητες και μούχλα. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, μην επιχειρήσετε να το καθαρίσετε τοπικά. Αφαιρέστε όλο το συρτάρι και με τις δύο θήκες. Γεμίστε μια λεκάνη με ζεστό νερό και προσθέστε μισό λίτρο ξίδι (το πιο φτηνό, δεν έχει καμία σημασία). Βυθίστε το συρτάρι μέσα στη λεκάνη και αφήστε το να μουλιάσει. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό βουρτσάκι για να φτάσετε στα πιο δύσκολα σημεία, στα οποία δεν είναι εύκολο να φτάσετε με το χέρι. Τα πολύ δύσκολα σημεία μπορείτε να τα καθαρίσετε με μια μπατονέτα. Σκουπίστε με ένα χαρτί και αφήστε να στεγνώσει καλά η υγρασία προτού το ξαναβάλετε στη θέση του.

spirossoulis.com

Δες επίσης

Για τον νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας ο Θανάσης Λιούτας στο βήμα της Βουλής

Το νέο νομοσχέδιο εισάγει κομβικές ρυθμίσεις, τόνισε ο Τρικαλινός Βουλευτής, οι οποίες αποσκοπούν στη ενίσχυση ...