Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 130 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 120 γρ. ζάχαρη
- 110 γρ. ελαιόλαδο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
-
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
Για το πασπάλισμα
- Σουσάμι
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τη σόδα, το μπέικιν, το ξύσμα πορτοκάλι και το βάζουμε σε λειτουργία στην πρώτη ταχύτητα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη μαλακή ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και την ανοίγουμε σε 2 μπαστουνάκια.
- Ρίχνουμε σουσάμι πάνω στο πάγκο και πασπαλίζουμε με σουσάμι να κολλήσει καλά από όλες τις πλαυρές.
- Βάζουμε και τα δυομπαστουνάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας.
- Χαράζουμε διαγώνια με ένα μαχαίρι χωρίς να κόψουμε σε ίση απόσταση 1,5 εκ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 c για 25 – 30 λεπτά.
- Κόβουμε τελείως όλα τα παξιμαδάκια και τα γυρνάμε σε ίσια θέση ομοιόμορφα το ένα δίπλα στο άλλο.
- Τα ξαναψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά στους 160 c.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πιο νόστιμα νηστίσιμα παξιμαδάκια πορτοκαλιού είναι έτοιμα!!
Καλή σας επιτυχία!!
4 Attachments • Scanned by