Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Lifestyle / 10 επώδυνα σημάδια που μαρτυρούν ότι ήρθε η ώρα να χωρίσετε

10 επώδυνα σημάδια που μαρτυρούν ότι ήρθε η ώρα να χωρίσετε

Αν τα 10 σημάδια σας είναι οικεία, μάλλον ήρθε ο καιρός να χωρίσετε 

Τα συναισθήματα που νιώθουν οι άνθρωποι στην αρχή μιας σχέσης, φαίνονται ότι θα κρατήσουν για πάντα. Ξέρετε ότι έχετε βρει το άλλο σας μισό και μέσα σας «ξέρατε» ότι θα είναι ο ένας και μοναδικός.  Ωστόσο, καμία φορά τα συναισθήματα δεν είναι παντοτινά και, το πάθος εξαφανίζεται.  Όταν συμβαίνει αυτό, κανείς δεν θέλει να το παραδεχτεί. Οι μακροχρόνιες σχέσεις περνούν από διάφορες προκλήσεις. Αν η εσωτερική σας φωνή σας λέει ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς το χειρότερο, προσέξτε τα παρακάτω 10 επώδυνα -αλλά αληθινά- σημάδια.

10 επώδυνα σημάδια ότι ήρθε η ώρα να χωρίσετε

  • Σας εκνευρίζει διαρκώς ο σύντροφός σας
  • «Παίζει» το μάτι σας
  • Δεν υπάρχει σωματική έλξη
  • Δεν ενθουσιάζεστε που είστε μαζί του
  • Έχει χαθεί η εγγύτητα
  • Σας ενδιαφέρει περισσότερο ο εαυτός σας παρά η σχέση σας
  • Δεν έχετε άλλες παρέες (και αυτό δεν σας αρέσει)
  • Προτιμάτε να περνάτε τον χρόνο σας με άλλους
  • Νιώθετε ότι κάτι λείπει
  • Μαλώνετε συνέχεια

Είναι σημαντικό να καταλάβετε αν πράγματι παρατηρείτε τα 10 αυτά σημάδια που μαρτυρούν ότι η σχέση δεν μπορεί να σωθεί, καθώς και να διαπιστώσετε αν τα προειδοποιητικά σημάδια υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό.

Σας εκνευρίζει διαρκώς ο σύντροφός σας

Σε όλες τις ερωτικές σχέσεις υπάρχουν καβγάδες και διαφωνίες. Αν όμως ο σύντροφός σας διαρκώς σας εκνευρίζει και δεν αντέχετε να βρίσκεστε δίπλα του, αυτό δεν είναι φυσιολογικό, και είναι σημάδι ότι ο έρωτας έχει εξαφανιστεί.

«Παίζει» το μάτι σας

Στην αρχή της σχέσης, δεν υπήρχε κανένας άλλος εκτός από το ταίρι σας. Δεν ξεκολλούσατε τα μάτια σας από πάνω του ή από πάνω της, και όλοι οι άλλοι σας άφηναν αδιάφορους. Αν παρατηρείτε τον εαυτό σας να κοιτάει διαρκώς άλλους, στον δρόμο, στις εξόδους με φίλες, στο διαδίκτυο, είναι καιρός να αναθεωρήσετε τη σχέση σας. Ενώ είναι λογικό να βρούμε ελκυστικό έναν τρίτο, το διαρκές «ψάξιμο» μαρτυρά ότι ο έρωτας έχει εγκαταλείψει τη σχέση σας

Δεν υπάρχει σωματική έλξη

Όταν είστε ερωτευμένοι με τον σύντροφό σας, είναι αδύνατον να μην τον αγγίζετε. Επιδιώκετε διαρκώς τη σωματική επαφή και η έλξη είναι φυσική. Όταν η έλξη εξαφανίζεται, όταν ψάχνετε δικαιολογίες ν’ αποφύγετε τη σωματική επαφή και τα φιλιά και, όταν η σκέψη της εγγύτητας δεν σας ενθουσιάζει, η αγάπη έχει χαθεί.

Δεν ενθουσιάζεστε που είστε μαζί του

Αν και ο ενθουσιασμός του πρώτου καιρού της γνωριμίας,  κάποια στιγμή θα καταλαγιάσει, αν πλέον δεν αισθάνεστε τίποτα για τον άνθρωπό σας, αυτό σημαίνει ότι ο έρωτας έχει χαθεί.

Έχει χαθεί η εγγύτητα

Όταν η εγγύτητα εξαφανίζεται απ’ τη σχέση, αυτή χάνει τον συντροφικό της χαρακτήρα. Η απόσταση που δημιουργείται στο ζευγάρι όταν η εγγύτητα φεύγει, είναι τεράστια. Αν πλέον δεν νιώθετε κοντά, ή δεν αισθάνεστε έλξη για τον σύντροφό σας, αυτό μπορεί να μαρτυρά ότι πλέον δεν είστε ερωτευμένοι.

Σας ενδιαφέρει περισσότερο ο εαυτός σας παρά η σχέση σας

Αν νιώθετε ότι ενδιαφέρεστε περισσότερο για τον εαυτό σας και όχι για τη σχέση και τον σύντροφο σας, αυτό το κάνετε καθώς υποσυνείδητα έχετε καταλάβει ότι δεν είστε πλέον ερωτευμένοι. Αναρωτηθείτε αν ο σύντροφός σας είναι μέσα στα πλάνα σας, αν πραγματικά σας ενδιαφέρουν οι σκέψεις και οι επιθυμίες του. Η αναγνώριση αυτών των σημαδιών μπορεί να οδηγήσει στην αλήθεια.

Δεν έχετε άλλες παρέες (και αυτό δεν σας αρέσει)

Αν ο σύντροφός σας είναι ο μόνος φίλος που έχετε, η σχέση σας έχει μετατραπεί σε μία ακόμη φιλία, αυτό μπορεί να μαρτυρά ότι η ερωτική σχέση αρχίζει να εξαφανίζεται.

Προτιμάτε να περνάτε τον χρόνο σας με άλλους

Αν διαπιστώνετε ότι προτιμάτε να περνάτε όλο σας τον χρόνο με φίλους ή συναδέλφους,  τότε μπορεί να μην είστε πλέον ερωτευμένοι. Αν δεν νιώθετε ότι θέλετε να περνάτε τον χρόνο σας κοντά στον σύντροφό σας, ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα.

Νιώθετε ότι κάτι λείπει

Είναι δύσκολο να περιγράψεις πώς είναι όταν  ο έρωτας φεύγει. Είναι σίγουρο ότι ένα απ’ τα χαρακτηριστικά σημάδια αυτού του συναισθήματος είναι η αίσθηση ότι κάτι λείπει. Μπορεί να νοσταλγείτε τον παλιό, καλό  καιρό ή να αναρωτιέστε τι θα γινόταν αν είχατε κάνει κάτι άλλο, αν ακολουθούσατε τα όνειρά σας. Το αίσθημα του κενού είναι ισχυρή ένδειξη ότι είστε έτοιμοι να προχωρήσετε και να φύγετε από την τωρινή σας σχέση.

Μαλώνετε συνέχεια

Όταν ένα ζευγάρι είναι ερωτευμένο, ο παραμικρός καβγάς φαντάζει με το τέλος του κόσμου. Αν διαρκώς μαλώνετε, τότε μπορεί να μην υπάρχει γυρισμός. Ασφαλώς, οι διαφωνίες είναι φυσικό κομμάτι κάθε σχέσης αλλά αν πλέον δεν μπορείτε να θυμηθείτε μία μέρα που δεν «αρπαχτήκατε», αυτό είναι προειδοποιητικό σημάδι. Αν και οι δύο είστε πρόθυμοι να τα βρείτε και να διορθώσετε τη σχέση σας, αυτό είναι υπέροχο. Αν πάλι όχι, μπορεί πλέον να ήρθε η ώρα να σταματήσετε να προσπαθείτε και να φύγετε απ’ τη σχέση.

 

Δες επίσης

Κώστας Κωστόπουλος: Αθώος ο σκηνοθέτης για τον βιασμό της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου

Ομόφωνα αθώο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Κώστα Κωστόπουλο με την κατηγορία του βιασμού της ...