Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Στο κλειστό της Μπάρας διανυκτέρευσαν οι πρώτοι πρόσφυγες που έφτασαν στα Τρίκαλα ΦΩΤΟ και Video

Στο κλειστό της Μπάρας διανυκτέρευσαν οι πρώτοι πρόσφυγες που έφτασαν στα Τρίκαλα ΦΩΤΟ και Video

Στα Τρίκαλα έφτασαν σήμερα λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ 366 πρόσφυγες που έφτσαν με 6 λεωφορεία από την περιοχή του Μουργκανίου Καλαμπάκας τα οποία είχαν σταθμεύσει από το πρωί και το μεσημέρι.
Όπως είχε αποκαλύψει το trikaladay οι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι αλλά κυρίως πολλά παιδιά μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Μπάρας όπου και διανυκτέρευσαν.
Τους πρόσφυγες υποδέχθηκε ο δήμαρχος Δημ. Παπαστεργίου καθώς και οι αντιδήμαρχοι Αλ .Πολυμερόπουλος, Χρ. Αναστασίου και Γ. Κωτούλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχ. Λάππας, Σωτ. Σακκάς, Α. Αναστασίου, Χρ. Γούλας, Γ Καίκης, Κ. Τάσιος, Δημ. Παπαθανασίου, Β. Ζώης, Γ. Μητσιούλης, εκπρόσωποι της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και μέλη της ομάδας εθελοντών, του rossonero, του Δικτύουβ Αλληλεγγύη για Όλους και της Λέσχης Εργασίας και Αλληλεγγύης.
Οι 366 πρόσφυγες στην πλειοψηφία τους Σύριοι και Ιρακινοί αναμένεται να αναχωρήσουν αύριο και τη θέση τους θα πάρουν άλλοι καθώς η προσφυγική ροή θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.
Να σημειωθεί ότι η Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών μοίρασε κουβέρτες, ενώ οι εθελοντές και ο Δήμος νερά.
Αύριο τη σίτισή τους θα αναλάβει ο Δήμος είτε μέσω της Μητρόπολης και της ΣΜΥ ή αν χρειαστεί μέσω κέτερινγκ.

Δες επίσης

Συνεχίζεται η συνεργασία Δήμου Πύλης και «Μαζί για το Παιδί» για τη στήριξη πλημμυροπαθών οικογενειών με ανήλικα τέκνα

Στις αρχές Ιουλίου, συνεχίστηκε η συνεργασία με το «Μαζί για το Παιδί», το οποίο παρέδωσε ...

Αφήστε μια απάντηση