Κυριακή, 18 Αύγουστος 2019
trikaladay.gr / Ελλάδα / Ξεκινούν την Τρίτη οι συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των Θεσμών – Ποια είναι η ατζέντα

Ξεκινούν την Τρίτη οι συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των Θεσμών – Ποια είναι η ατζέντα

Με το μεγάλο «αγκάθι» των εκκρεμοτήτων στα χρηματοπιστωτικά θέματα, όπως τα «κόκκινα δάνεια» και το πλαίσιο που θα διαδεχθεί τον νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αρχίζουν αύριο, Τρίτη 22 Ιανουαρίου, οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των Θεσμών, στο πλαίσιο της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η εναρκτήρια συνάντηση έχει προγραμματισθεί για τις 5 ατο απόγευμα, ενώ στις 6 θα συζητηθούν τα χρηματοπιστωτικά. Οι συναντήσεις θα γίνουν στον χώρο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι επικεφαλής των Θεσμών – της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ESM και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναμένεται ότι θα παραμείνουν στην Αθήνα έως την Παρασκευή, ενώ το ΔΝΤ έχει προαναγγείλει ότι θα προχωρήσει την ίδια ημέρα σε μία πρώτη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης. Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δεύτερη αξιολόγηση αναμένεται στα τέλη Φεβρουαρίου.

Εκτός από τα χρηματοπιστωτικά, μεγάλα «αγκάθια» στην τρέχουσα αξιολόγηση είναι η αύξηση το κατώτατου μισθού και οι ιδιωτικοποιήσεις.
enikos

Δες επίσης

Τρόμος για επιβάτες λεωφορείου ΚΤΕΛ στα Γρεβενά : Παραλίγο να πέσει στον γκρεμό – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Τον τρόμο έζησαν οι επιβάτες ενός λεωφορείου του ΚΤΕΛ Κέρκυρας, όταν το μεσημέρι της Παρασκευής ...