Τετάρτη, 24 Ιούλιος 2019
trikaladay.gr / Ελλάδα / Ξεκίνησε η μάχη του «μακεδονικού» οίνου – Νέα πρόκληση από τους γείτονες -ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκίνησε η μάχη του «μακεδονικού» οίνου – Νέα πρόκληση από τους γείτονες -ΒΙΝΤΕΟ

Η μάχη του «μακεδονικού» οίνου ξεκίνησε στη μεγαλύτερη έκθεση οινοπαραγωγών στο Ντίσελντορφ καθώς οι γείτονες ντεμπουτάρουν υπό την επωνυμία «κρασιά της Μακεδονίας» και προσκαλούν το κοινό να γνωρίσει το «μακεδονικό» κρασί.

Στο περίπτερό τους οι γείτονες διευκρινίζουν με μικρά γράμματα ότι τα προϊόντα τους προέρχονται από τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ μοίρασαν προσκλήσεις οινογνωσίας με την ίδια ονομασία, ενώ διαφημίζοντας το κρασί τους το «Βόρεια Μακεδονία» έχει μπει με αυτοκόλλητο όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που έστειλαν Έλληνες οινοπαραγωγοί. Στον πόλεμο κατοχύρωσης του «μακεδονικού» οίνου οι γείτονες τα προηγούμενα χρόνια έριξαν διαφημιστικά με πρωταγωνιστές αρχαίους Μακεδόνες ενώ έχτισαν μεθοδικά το προϊόν τους το οποίο ανέδειξαν σε διεθνή δίκτυα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα εμπορικά σήματα παραπέμπονται σε ειδική επιτροπή. Οι οινοπαραγωγοί της Β. Ελλάδας σημειώνουν ότι υπάρχει κατοχύρωση του μακεδονικού οίνου στην Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κάτι που όπως εκτιμούν, θα φρενάρει τους Σκοπιανούς.

ADVERTISING

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

enikos

Δες επίσης

Αύξηση της στρατιωτικής θητείας μελετά το υπ. Άμυνας- Τα σενάρια που εξετάζονται

Μετέωρο θα παραμείνει, απ’ ότι φαίνεται, τους επόμενους μήνες το θέμα της αύξησης της στρατιωτική ...