Παρασκευή, 10 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Ξεκινά το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον». Εντονο ενδιαφέρον και από Τρικαλινούς ιδιοκτήτες

Ξεκινά το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον». Εντονο ενδιαφέρον και από Τρικαλινούς ιδιοκτήτες

Την ευκαιρία να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» θα έχουν από την επόμενη εβδομάδα οι Τρικαλινοί που επιθυμούν να προχωρήσουν στην ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους
Αρκετοί Τρικαλινοί έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να ενταχθούν στο πρόγραμμα, καθώς δεν είχαν καταφέρει να επιδοτηθούν από το πρώτο πρόγραμμα που είχε τρέξει το 2014.
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η ενεργοποίηση του δεύτερου ενδιάμεσου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον». Οι νέοι εθνικοί πόροι που θα διατεθούν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέρχονται σε περίπου 61 εκατ. ευρώ και θα διασφαλίσουν τη χρηματοδότηση περισσότερων από 6.000 ωφελούμενων.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Στόχος του νέου προγράμματος – «γέφυρα» είναι η κάλυψη επιπλέον αιτήσεων από αυτές που είχαν υποβληθεί το 2014 στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», αλλά δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν λόγω της ανεπάρκειας τότε των σχετικών κονδυλίων. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο ενδιάμεσο πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2016, με την εξασφάλιση 75 εκατ. ευρώ κάλυψε πάνω από 8.500 ωφελούμενους. Έτσι, με συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης, τα δύο ενδιάμεσα προγράμματα ενισχύουν συνολικά περίπου 15.000 νοικοκυριά.
Η απόφαση αυτή συμβάλλει στην αναθέρμανση όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον κατασκευαστικό κλάδο, στην υλοποίηση των στόχων της χώρας για τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών ρύπων και στη μείωση του ενεργειακού κόστους για χιλιάδες πολίτες, με έμφαση στα χαμηλότερα εισοδήματα.

Δες επίσης

Εικόνες από την χασισοφυτεία που εντόπισε το τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων. Δυο συλλήψεις

 Με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «FLEX» εντοπίστηκαν σε οικία και σε ποιμνιοστάσιο ...

Αφήστε μια απάντηση