Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Ελλάδα / Βίντεο – ντοκουμέντο από τη δράση της »μαφίας των λαϊκών αγορών»

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη δράση της »μαφίας των λαϊκών αγορών»

Βίντεο- ντοκουμέντο από τη δράση της »μαφίας των λαϊκών αγορών» έφερε στη δημοσιότητα το κεντρικό δελτίο του OPEN.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο συγκεκριμένο βίντεο μέλη της »μαφίας των λαϊκών» καβγαδίζουν με συνδικαλιστές αντίπαλου σωματείου δύο μήνες πριν συλληφθούν, ενώ δεν δίσταζαν να απειλούν και αστυνομικούς.

»Πρωταγωνιστής», ένας από τους τρεις εμπλεκόμενους προέδρους σωματείων στη μαφία των λαϊκών, ο οποίος έρχεται σε αντιπαράθεση με συνδικαλιστές άλλης ομοσπονδίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τους τόνισε ότι στη συγκεκριμένη λαϊκή εκείνος έχει το πάνω χέρι και ότι οι ίδιοι είναι ανεπιθύμητοι.

Χαρακτηριστικά φέρεται να τους είπε: «Εδώ είναι το σπίτι μου. Και κουμάντο εδώ κάνω εγώ».

Γύρω από τον κατηγορούμενο, που μάλιστα φέρεται να υπερηφανευόταν στα θύματά του ότι είχε άριστες σχέσεις με τον φερόμενο ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής, βρίσκονται φουσκωτοί που τον προστατεύουν.

Σε άλλο σημείο του βίντεο, μια αγανακτισμένη μία εργαζόμενη στις λαϊκές ξεσπά για τον καθημερινό Γολγοθά στα χέρια του κυκλώματος. «Αυτό αντιμετωπίζουμε εμείς κάθε μέρα. Αυτό. Έτσι δουλεύουμε κάθε μέρα. Έτσι…» λέει.

Ο συλληφθείς για συμμετοχή στο κύκλωμα της μαφίας, μάλιστα, απειλεί την γυναίκα που σε μία προσπάθεια να αποτυπώσει τα όσα βιώνουν οι εργαζόμενοι στις λαϊκές τραβά το συγκεκριμένο βίντεο. «Τράβα βίντεο, θα σου κάνω και μήνυση» της είπε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κάποιος κάλεσε την αστυνομία και έτσι οι εμπλεκόμενοι στον καβγά βρέθηκαν στο ΑΤ Ελευσίνας.

Ο κατηγορούμενος, δεν δίστασε να τους απειλήσει ακόμη και μπροστά στους αστυνομικούς. Τελικά, όλοι αποχώρησαν χωρίς να κινήσουν περαιτέρω νομικές ενέργειες. Δύο ημέρες αργότερα, όμως, μία γυναίκα πωλήτρια επέστρεψε στο τμήμα και παρά τον φόβο αποφάσισε να καταθέσει μήνυση.

enikos

Δες επίσης

«Τρομάζει» η αύξηση των κρουσμάτων – Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κοροναϊό

Η αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα αλλά και η χαλάρωση των μέτρων που παρατηρείται ...