Κυριακή, 20 Σεπτέμβριος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Βασίλης Παλαιοκώστας: «Πετάξαμε προς την γλυκιά ελευθερία» – Το βιβλίο του επικηρυγμένου Τρικαλινού δραπέτη

Βασίλης Παλαιοκώστας: «Πετάξαμε προς την γλυκιά ελευθερία» – Το βιβλίο του επικηρυγμένου Τρικαλινού δραπέτη

Στις 600 σελίδες του, περιγράφει την δράση του αλλά και την κινηματογραφική απόδρασή του από τις φυλακές Κορυδαλλού. «Πετάξαμε προς την γλυκιά ελευθερία».

Το βιβλίο του Βασίλη Παλαιοκώστα, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο, έφτασε στον εκδοτικό οίκο μέσω δικηγόρου των Αθηνών. Στις 600 σελίδες του, ο καταζητούμενος περιγράφει την δράση του αλλά και την κινηματογραφική απόδρασή του από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Από τον πρόλογό του ο Παλαιοκώστας ξεκαθαρίζει ότι αρνείται σχεδόν τα πάντα. «Ό,τι άλλο έχει να κάνει με ένοπλη ληστεία και κατηγορήθηκα ήταν πλεκτάνες-χρώματα της ΕΛ.ΑΣ. Έως και τώρα, δεν έχω διαπράξει ποτέ ένοπλη ληστεία σε οποιονδήποτε οργανισμό πέρα από τράπεζες», αναφέρει.

Για την απόδραση από τον Κορυδαλλό, επισημαίνει: «Περάσαμε μαζί την πόρτα και ο Αλκέτ την έκλεισε πίσω του. Έβγαλε από τη μέση την αλυσίδα, την πέρασε γύρω από τα κάγκελα και την κλείδωσε με λουκέτο. Ο υπάλληλος προαυλίου δεν το κούνησε ρούπι παρά καθόταν όπως όλοι οι κρατούμενοι και απολάμβανε το απρόσμενο θέαμα. Οι αισθήσεις μας βρίσκονταν σε ύψιστο συναγερμό. Η αδρεναλίνη έσπαγε κοντέρ. Αφήναμε πίσω μας το κτιριακόω συγκρότημα του Κορυδαλλού πετώντας προς την γλυκιά ελευθερία».

news247

Δες επίσης

Και σε ξενοδοχεία των Τρικάλων θα φιλοξενηθούν αν χρειαστεί, οι πληγέντες από την κακοκαιρία στο Μουζάκι

Η ανακοίνωση του Δήου Μουζακίου για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Όσοι συμπολίτες μας επλήγησαν ...