Σάββατο, 18 Ιανουάριος 2020
trikaladay.gr / Παραπολιτικά / Τρικαλινός στο ίδιο τηλεοπτικό πάνελ του ZDF με Σουλτς που είπε ότι “οι Ελληνες μου σπάνε τα νεύρα”

Τρικαλινός στο ίδιο τηλεοπτικό πάνελ του ZDF με Σουλτς που είπε ότι “οι Ελληνες μου σπάνε τα νεύρα”

Κάτι περισσότερο από λάβρος εναντίον της Ελλάδας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος ήταν καλεσμένος σε πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής της γερμανικού καναλιού ZDF.

Στην ίδια εκπομπή συμμετείχε και ο Γιώργος Χονδρός, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι σκληρή γλώσσα και οι αιχμηροί διάλογοι στην εκπομπή της Μάιμπριτ Ίλνερς «Grexit Show» αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών. Οι συνομιλητές δεν μπορούν να κρύψουν τις διαφορές τους.

«Θέλουν τα χρήματα, εσείς τι θέλετε;» είπε ο Ρίκαρντ Σούλικ, μέλος του σλοβακικού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «Ελευερία και Αλληλεγγύη». Για τον Σούλικ μόνο μία λύση υπάρχη για την Ευρωκρίση: Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Οι Έλληνες δεν έχουν καμία πιθανότητα επιβίωσης σε μία νομισματική ένωση με χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία ή η Ολλανδία. Θα συνεχίζουν πάντα κουτσά – στραβά», πρόσθεσε.

Σε παρόμοιο ύφος ήταν και η τοποθέτηση του δημοσιογράφου Βόλφραμ Βάιμερ, του συντηρητικού περιοδικού «Cicero» και πρώην αρχισυντάκτης του Focus και της Welt. «Σαν να χορεύουν ελέφαντες συρτάκι μέσα σε ευρωπαϊκό υαλοπωλείο», ανέφερε χαρακτηριστικά για την ελληνική διαπραγμάτευση. Συγκριτικά με την πιθανή αποχώρηση των Βρετανών από την ΕΕ το Grexit θα είναι το βάρος που θα πρέπει να σηκώσουν.

Και έρχεται η ώρα του Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος επεσήμανε ότι «Μία έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ θα σημάνει αυτομάτως έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση», κάτι που δεν επιτρέπεται από τις συμφωνίες. Ξεκαθάρισε ότι μία συμφωνία είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητή.

Ο Σουλτς δεν αμφιβάλλει ότι ο δρόμος της παραμονής θα είναι σκληρός. «Οι Έλληνες, όπως ο κύριος Βαρουφάκης, μου σπάνε τα νεύρα. Οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις απέτυχαν. Εμείς έχουμε κάνει αρκετές κινήσεις, τώρα, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αναλάβει τις ευθύνες της», σημείωσε ο κ.Σουλτς.

Πηγή: Die Welt

Δες επίσης

Τα …πήρε στο κρανίο ο πρόεδρος του Καστρακίου με τις ζημιές στα παγκάκια της πλατείας του χωριού

Περιστατικό με ζημιές στα παγκάκια της πλατείας του Καστρακίου καταγγέλλει ο πρόεδρος του χωριού κ. ...

Αφήστε μια απάντηση