Πέμπτη, 17 Αύγουστος 2017
trikaladay.gr / Επιχειρηματικότητα / Τρικαλινή η μεγαλύτερη σε πωλήσεις γαλακτοβιομηχανία της χώρας

Τρικαλινή η μεγαλύτερη σε πωλήσεις γαλακτοβιομηχανία της χώρας

Η θεσσαλική «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» μεγαλύτερη σε πωλήσεις γαλακτοβιομηχανία της χώρας

Η χθεσινή ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου Vivartia αποκαλύπτει μια ιστορική ανατροπή στον κλάδο των γαλακτοκομικών στην Ελλάδα. Η γαλακτοβιομηχανία Δέλτα με πωλήσεις 287,5 εκ. ευρώ το 2016, βρίσκεται πλέον πίσω από τον Θεσσαλικό όμιλο Ελληνικά Γαλακτοκομεία ο οποίος αντιστοίχως το ίδιο διάστημα «κράτησε» σε πωλήσεις πάνω το ψυχολογικό όριο των 300 εκ. ευρώ. Επομένως, αν εξαιρεθεί η ΦΑΓΕ η οποία καταγράφει το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου της στα εργοστάσια γιαούρτης στις ΗΠΑ, η τρικαλινή επιχείρηση των αδερφών Σαράντη με τις μπράντες Όλυμπος, ΤΥΡΑΣ, Ροδόπη κ.λ.π. γίνεται η μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία γάλακτος.

Τα αποτελέσματα της Vivartia

Με μείωση πωλήσεων κατά 4,9% έκλεισε το 2016 για τον όμιλο Vivartia, με τα αποτελέσματά του να είναι επηρεασμένα, όπως πολλών βιομηχανιών μεταποίησης άλλωστε, από την κατάρρευση της αλυσίδας «Μαρινόπουλος». Ειδικότερα, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 572 εκατ. ευρώ έναντι 601,4 εκατ. ευρώ το 2014, με μοναδικό κλάδο που σημείωσε αύξηση να είναι αυτός των κατεψυγμένων. Ειδικότερα, στον κλάδο γαλακτοκομικών οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 278,5 εκατ. ευρώ, με τις συγκρίσιμες πωλήσεις να υποχωρούν κατά 6,5%, στον κλάδο εστίασης υποχώρησαν κατά 2,6% και διαμορφώθηκαν σε 160,7 εκατ. ευρώ, ενώ στον κλάδο κατεψυγμένων οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,9% και διαμορφώθηκαν σε 139,8 εκατ. ευρώ. Τα αναπροσαρμοσμένα EBITDA του ομίλου (εξαιρουμένης της επιβάρυνσης ποσού 14 εκατ. ευρώ από τη διενέργεια απομείωσης στα υπόλοιπα απαιτήσεων από τον όμιλο «Μαρινόπουλου») διαμορφώθηκαν σε κέρδη 60 εκατ. ευρώ έναντι 50 εκατ. ευρώ το 2015. Εξαιρουμένης της επίδρασης από την απομείωση της απαίτησης του ομίλου «Μαρινόπουλου» (προβλέψεις πέραν της συνήθους δραστηριότητας), η Vivartia το 2016 παρουσίασε προ φόρων ζημίες ύψους 400.000 ευρώ έναντι ζημιών 13,3 εκατ. ευρώ το 2015.
thessaliaeconomy

Δες επίσης

Επιχειρηματικό ενδιαφέρον Κινέζων για Τρικαλινή γαλακτοβιομηχανία

Το ενδιαφέρον Κινέζων αλλά και ευρωπαίων μεγάλων επιχειρήσεων τροφίμων προσελκύει η Τρικαλινή γαλακτοβιομηχανία ΤΥΡΑΣ. Σύμφωνα ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ενθαρρύνουμε τους αναγνώστες μας να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα του trikaladay.gr. Παρακαλούμε όμως τα σχόλια να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στα ελληνικά ή στα αγγλικά (και όχι στα greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι οσο το δυνατόν πιο σύντομα. Είναι αυτονόητο πως το trikaladay φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.