Τρίτη, 4 Αύγουστος 2020
trikaladay.gr / Παραπολιτικά / Τους νέους καλεί να ψηφίσουν η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την «Επανεκκίνηση» Αννα Μπέλτσιου
??????????

Τους νέους καλεί να ψηφίσουν η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την «Επανεκκίνηση» Αννα Μπέλτσιου

Ένα κάλεσμα προς τους νέους ώστε να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν για εκείνους που θέλουν να διοικεί τη πόλη και την περιφέρεια αλλά και τους εκπροσώπους μας στην Ευρωβουλή απευθύνει η υποψήφια δημοτικής σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημ. Παπαστεργίου, Αννα Μπέλτσιου

Όπως αναφέρει, Ως γνωστόν στις 26 Μαΐου εκτός απο τους εκπροσώπους μας στην Ευρωβουλή, θα εκλέξουμε εκπροσώπους μας στην Περιφέρεια, ΑΛΛΑ και εκπροσώπους μας στο Δήμο και στη γειτονιά μας.

Φέτος για πρώτη φορά οι νέοι ψηφοφόροι θα έχουν την ηλικία των 17 ετών. Πιτσιρικάδες, θα σκεφτεί κάποιος. Κι όμως, πιστεύω πως από αυτή την ηλικία θα πρέπει να αναλαμβάνει κάποιος τις ευθύνες του. Θα πρέπει να μπορεί να επιλέξει ποιοι θα τον διοικήσουν και ποιοι θα έχουν τις τύχες τους στα χέρια τους. Δυστυχώς οι στατιστικές δείχνουν πως οι νέοι είναι αυτοί που απέχουν από τις εκλογικές διαδικασίες κι έτσι η μαζική συμμετοχή των ηλικιωμένων διαμορφώνει το αποτέλεσμα.

Δεν πιστεύω πως υπάρχει νοήμων άνθρωπος που μπορεί να αποδεχθεί μια τέτοια αποχή. Είναι καθήκον όλων μας να ζητήσουμε συμμετοχή. Είναι καθήκον των γονέων να ενημερώσουν τα παιδιά τους για το πόσο κρίσιμη είναι μια ψήφος. Είναι υποχρέωση των δασκάλων και των καθηγητών να εκπαιδεύσουν τους μαθητές τους και να τους μάθουν πώς στην κοινοβουλευτική δημοκρατία η μεγάλη δύναμη που έχει ο πολίτης είναι η ψήφος του. Για να τη χρησιμοποιήσει σωστά ή λάθος, έχει μόνον 3 έως 5 λεπτά της ώρας, την στιγμή δηλαδή που βρίσκεται πίσω από το παραβάν με τα ψηφοδέλτια στο χέρι. Εκείνη την απόλυτη στιγμή της πολιτικής ελευθερίας που έχει, πρέπει να σκεφθεί πολύ σοβαρά τι πάει να κάνει, γιατί η επόμενη παρόμοια στιγμή θα είναι μετά από τέσσερα ή πέντε χρόνια! Είναι αρκετός χρόνος για την επανόρθωση του λάθους;

Με αυτήν τη συμμετοχή τους στην υπέρτατη έκφραση της Δημοκρατίας οι νέοι θα αποκτήσουν δικαίωμα κρίσης και κριτικής. Οι εκλεγμένοι θα μάθουν να τους ακούν και να συνδιαμορφώνουν προγράμματα και δράσεις που θα είναι χρήσιμα κι επίκαιρα. Όνειρο όλων οι πόλεις και τα χωριά να είναι φιλικά στην καθημερινότητά τους, ώστε να μην έχουν το νου τους να γίνουν 18 για να ρίξουν μαύρη πέτρα στον τόπο τους.

Το μήνυμά μας πρέπει να είναι: Ψηφίζω, συμμετέχω, συνδιοργανώνω, ενδιαφέρομαι.

Το μήνυμα στους νέους πρέπει να είναι: Έλα να ψηφίσεις

Γιατί έχεις τη δύναμη, φωνή και λόγο για να ανατρέψεις γεγονότα και καταστάσεις που δεν επιθυμείς και δεν σου αρέσουν, στη πόλη σου και στη γειτονιά σου.

Γιατι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία οδηγεί στη διάπλαση των ενεργών και ενημερωμένων πολιτών, οι οποίοι αποκτούν το δικό τους ρόλο στο πολιτικό γίγνεσθαι και συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων.

Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, που είναι από τα πιο ιστορικά δικαιώματα

Ωστόσο, δημοκρατία σημαίνει συμμετοχή και όχι αποχή. Η αποχή είναι αδράνεια. Δεν είναι η λύση. Δεν πρέπει να αποφασίζουν οι άλλοι για μας χωρίς εμάς.

Δες επίσης

Μικέλης Χατζηγάκης: «δέχθηκα λυσσαλέο πόλεμο από συγκεκριμένα τοπικά πολιτικά κέντρα»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε χθες στο ράδιο Σταγών της Καλαμπάκας ο υποψήφιος βουλευτής ...