Παρασκευή, 10 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Άρθρα / Τουρκεύω ή Φραγκεύω….

Τουρκεύω ή Φραγκεύω….

«……Ποιος από σας τολμάει το γάτο να ζυγώσει
να του κρεμάσει την κουδούνα στην ουρά;»

Και από τότε έχουν περάσει χίλια χρόνια
και ακόμα ο γάτος τα ποντίκια κυνηγά
που πα να πει ότι δε βρέθηκε κανένας
να του κρεμάσει την κουδούνα στην ουρά……..
Αίσωπος
Μια εσωτερική επιθυμία μου είναι να σπάσω τα μούτρα του Ν…..τάισε…μπλουμ , η άλλη να σπρώξω το καροτσάκι του Σόι….μπλε προς αχαρτογράφητα ύδατα…. και η τρίτη να κάψω το Βου(ο)λευτήριο των Ελλήνων….
Μήπως εκφράζω τη σκέψη όλων; ΝΑΙ ή ΟΧΙ vote please…
Ο ΟΠΑΠ διαφημίζει τζακ ποτ στο τζόκερ ….. η Κυβέρνηση διαφημίζει δημο…ψή(ο)φισμα… στη Βουλή των βολεμένων είπαν να ξεδώσουν …εμείς περιδιαβαίνουμε τα ΑΤιΜα για κάνα ευρώπουλο… .οι εταίροι κάνουν Plan B ….κι ο καιρός δε λέει να στρώσει….
Η μακαρίτισσα γιαγιά Βασίλω είχε ένα πηγάδι στο χωριό. Όταν ήμουν πιτσιρίκος τα βράδια με φεγγάρι πήγαινα και το βλέπα να καθρεφτίζεται μέσα στο νερό, γιατί φοβόμουν να κοιτάξω ψηλά το αληθινό… Το νερό όμως ήταν δροσιστικό….
Σήμερα έχουμε δεί την αλήθεια κατάματα ή κατάμουτρα;…
Μας καλούν να πάμε να δημο…ψη(ο)φίσουμε τι;
Μια ασυμφώνητη συμφωνία; Δεν έχω καταλάβει… .Είμαι ηλίθιος; Μπορεί αλλά με παρηγορεί ότι υπάρχει κι ο πανηλίθιος, που ελάχιστα διαφέρει του πανάθλιου….
Η πολιτική δεν είναι το άκουα …..φόρτε μου, γιατί είναι ότι πιο ψεύτικο υπάρχει ακόμη κι από το φεγγαράκι στο πηγάδι. Κανείς πολιτικός Έλλην ή Ευρωπαίος δε λέει αλήθεια, παρουσιάζουν ότι τους αρέσει με λόγια παχυλά ,γεμάτα αποπατήματα γελοίων πολιτικών που επιθυμούν να εφαρμόσουν, για να κερδίζουν τι; Μια καλή ζωή για ποιόν για τον ΑΝΘΡΩΠΟ; Ή το ΣΥΣΤΗΜΑ;
Οδηγηθήκαμε σε μια ατραπό δύσκολη. Δεν είμαι αναλυτής ή ευθυνομέτρης, γράφω τι νιώθω, πόσο σφιγμένος είμαι και σκέφτομαι το αύριο, αν θα είμαι αξιοπρεπής ή ανάξιος γιατί δε προσπάθησα να «καθαρίσω» την κόπρο του ελληνικού πολιτικού συστήματος.
Ξέρετε δε θέλω σωτήρες . Κανείς δε μας σώζει. Καθαρούς θέλω με μέτωπο και νου φωτεινό να με οδηγήσουν σε δρόμο που θα τον στρώσουμε όλοι για όλους. Κι όταν λέω καθαρούς δεν εννοώ ότι μόνον αυτοί που κλέβουν είναι βρώμικοι. Εξ ίσου βρώμικοι είναι κι όσοι ψεύδονται και σε οδηγούν σε βάραθρα. Κι οι πολιτικοί είναι ψεύτες.!
Οι σημερινοί κυβερνώντες , σημερινοί αντιπολιτευόμενοι, ευρωπαίοι τε και έλληνες είναι άχρηστοι, ανίκανοι, απροσάρμοστοι, ανιστόρητοι, βολεμένοι, γλοιώδεις, έρποντες, κόπροι, λιμασμένοι, επαρμένοι, απαίδευτοι, ανήθικοι, χωρίς φιλότιμο,…….. θα μπορούσα να γράψω δεκάδες χαρακτηρισμούς.
Το ουσιαστικότερο όλων είναι πως έχουν εμμονές κολλήματα, ιδεοληψίες και δε βλέπουν γύρω τους.
Δε γουστάρω να με χρησιμοποιούν όμως. Δεν ανέχομαι να μιλούν και να κούνουν δάχτυλα δεξιοστρόφως αρισετρόστροφα, στο όνομα μου, στο όνομα του πολίτη!!…στο όνομα ενός λαού!
Αυτό που συμβαίνει με την πατρίδα μας το βλέπω λίγο σα διχασμό, όχι τόσο των πολιτών μεταξύ τους, όσο εσωτερικό του καθένα…
Δημοψή(ο)φισμα….γιατί;
Δε θέλω να κόψουν το μισθό, να απολύσουν, να κόψουν τις παροχές, τα φάρμακα την τροφή των παιδιών, τη μόρφωση, τις συντάξεις, να να να να να…..
Δε θέλω και να φύγω από το διαβολεμένο ευρώ…. γιατί δε ξέρω αν θα έχω όλα τα παραπάνω έστω στο ελάχιστο!
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ ΘΕΤΟΥΝ.
ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ;
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ!
Ας αφήσουν τα «κυρίαρχος λαός» όλα τα βαρύγδουπα χαιδολογήματα. Ας πάψουν να ασελγούν σε ένα λαό που τους στήριξε κατά καιρούς τάζοντας τους ΒΟΗΘΕΙΑ!.. ΛΥΣΕΙΣ!…. γιατί γίνονται χυδαίοι, εμετικοί ασπάλακες (δε μου φταίει το ζωντανό). Να αφήσουν τα λαγούμια, να βγούν στο φως, αλλιώς να θαφτούν.
Δεν έχουμε πολιτικούς άνδρες και γυναίκες σήμερα εντός κι εκτός…. έχουμε μιάσματα!
Οι μέρες θυμίζουν λίγο και τα χρόνια πριν την άλωση της Πόλης….
Η ιστορία κύκλους κάνει…..
Κατ εμέ το δίλλημα είναι ……ΣΚΛΑΒΙΑ ή ΣΚΛΑΒΙΑ;….. τουρκεύω ή φραγκεύω;
Σ΄ αυτό μόνο ένας ΗΓΕΤΗΣ θα μπορούσε να δώσει λύση… αλλά…… οι ηγέτες μας τελείωσαν…..
ΥΓ (προς ναυτιλλόμενους) Το ωσανά στο Χριστό κράτησε ελάχιστες μέρες…..!

Δημήτρης Κ. Νούλας

Δες επίσης

Επικίνδυνο είδος αράχνης εμφανίστηκε στην Ελλάδα. Εντοπίστηκε και στα Τρίκαλα (ΦΩΤΟ)

Πανικό έχει προκαλέσει ένα σπάνιο είδος αράχνης που έχει κάνει την εμφάνισή του και στην ...

Ένα σχόλιο

  1. Χρήστος ΠΙΣΣΑΣ

    Ψήφα ΝΑΙ εσύ
    για να σώσεις το δικό σου ..κεφάλι!ι

Αφήστε μια απάντηση