Σάββατο, 4 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Το ΕΙΚΑΖΩ στις… «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»

Το ΕΙΚΑΖΩ στις… «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της πανελλήνιας εκστρατείας «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» που πραγματοποίησε το Υπουργείο Πολιτισμού/Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων με θέμα: «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές…. Το Βυζαντινό Κάστρο Τρικάλων και το περιβάλλον του», την Παρασκευή το καλλιτεχνικό εργαστήριο «Εικάζω» και οι μικροί του δημιουργοί άρπαξαν την ευκαιρία και συμμετείχαν σε μια μοναδική δράση που περιελάμβανε γνωριμία με το μνημείο και το φυσικό του περιβάλλον, καθώς και εικαστικές δημιουργίες.

Η ομάδα των μικρότερων παιδιών στο εσωτερικό του Ρολογιού, παρακολούθησαν από την Κατερίνα Παπανικολοπούλου με ενδιαφέρον, διαδραστική αφήγηση μύθων γύρω από το κάστρο. Τα μεγαλύτερα παιδιά περιηγήθηκαν στο κάστρο και με την ευχάριστη ξενάγηση της αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Ευαγγελίας Ντάφη, γνώρισαν κάθε γωνιά του φρουρίου και την ιστορία του. Τα παιδιά περπάτησαν μέσα στο καταπράσινο εσωτερικό του κάστρου, παρατήρησαν λεπτομέρειες και έμαθαν για τον τρόπο κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησής του, στο πέρασμα του χρόνου.

Φτάνοντας στο ρολόι που δεσπόζει, οι μικροί καλλιτέχνες γεμάτοι έμπνευση με την ενθάρρυνση των δασκάλων τους Ευτυχίας και Κατερίνας Σπαθή, δημιούργησαν τις δικές τους πράσινες πολιτιστικές διαδρομές κάνοντας έτσι το κάστρο της πόλης, «δικό τους» κάστρο. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά που τους έδωσε τη χαρά να ζωγραφίσουν στο φυσικό περιβάλλον του επιβλητικού μνημείου.

Το παρόν έδωσε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων Κρυσταλλία Μαντζανά, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με γονείς και παιδιά.

Δες επίσης

Εμφανίστηκε το πρώτο γκρούπ τουριστών στην Καλαμπάκα!

Τη δυσφορία του για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ανάγκη στήριξης του κλάδου του ...

Αφήστε μια απάντηση