Πέμπτη, 1 Οκτώβριος 2020
trikaladay.gr / Επιχειρηματικότητα / Τι συστήνουν οι ειδικοί για την αντηλιακή προστασία

Τι συστήνουν οι ειδικοί για την αντηλιακή προστασία

Το αντηλιακό για βρέφη αποτελεί μία ενδεδειγμένη και αποτελεσματική μέθοδο προστασίας του δέρματος από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία, αρκεί η επιλογή και η εφαρμογή του να γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες που μεταφέρουν οι ειδικοί.

Μία από αυτές θέλει όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα ή αντιμετωπίζουν κάποια δερματικά προβλήματα, να χρησιμοποιούν για περισσότερο χρονικό διάστημα μέσα στο έτος αντηλιακή προστασία και να ανανεώνουν το προϊόν στο δέρμα τους πιο συχνά.

Τα αντηλιακά προσώπου και σώματος είναι διαφορετικά στη σύστασή τους, αφού η επιδερμίδα του προσώπου είναι πιο λεπτή και εύθραυστη. Για αυτό το λόγο στη συγκεκριμένη επιφάνεια προτείνεται η εφαρμογή κρεμών, ενώ για το σώμα τα περισσότερα αντηλιακά είναι σε μορφή γαλακτώματος ή σπρέι. Ωστόσο, στο εμπόριο  υπάρχουν προϊόντα κατάλληλα και για το σώμα και για το πρόσωπο.

Οι ειδικοί τονίζουν πως δεν πρέπει να αφήνουμε ακάλυπτα τα αυτιά, τη μύτη και τα χείλη, αλλά και άλλα σημεία όπως τον αυχένα, το κουντεπιέ και τα πέλματα, περιοχές που κοκκινίζουν ευκολότερα και συνήθως τις αμελούμε.

Η συνιστώμενη ποσότητα για καλύτερη προστασία είναι 2 mg/cm2, δηλαδή μισό κουταλάκι του γλυκού σε ένα τετραγωνικό εκατοστό δέρματος. Πάντως, οι περισσότεροι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, μικροί και μεγάλοι, χρησιμοποιούν συνήθως εμφανώς μικρότερη ποσότητα, μειώνοντας έτσι τη δράση και την αποτελεσματικότητα του προϊόντος.

Τέλος, πρέπει να απλώνουμε το προϊόν σε στεγνό δέρμα, μισή ώρα πριν βγούμε στον ήλιο και να ανανεώνουμε την εφαρμογή του κάθε δύο ώρες ή άμεσα μετά το κολύμπι, την έντονη εφίδρωση ή το σκούπισμα με πετσέτα.

Δες επίσης

Τα μυστικά για να βγείτε στη σύνταξη – Τι ισχύει για τα πλασματικά έτη και τα όρια ηλικίας

«Κύμα» φυγής στη σύνταξη αναμένεται το επόμενο διάστημα. Κλειδί για τη συντόμευση του χρόνου απονομής της σύνταξης ...

Αφήστε μια απάντηση