Σάββατο, 4 Απρίλιος 2020
trikaladay.gr / Lifestyle / Τι αποκάλυψε έρευνα για τους κουτσομπόληδες – Είναι γυναικείο ή ανδρικό “σπορ”;

Τι αποκάλυψε έρευνα για τους κουτσομπόληδες – Είναι γυναικείο ή ανδρικό “σπορ”;

Τέλος στην ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι το κουτσομπολιό είναι αποκλειστικά γυναικείο άθλημα έρχεται να βάλει αμερικανική έρευνα, σύμφωνα με την οποία και το “ισχυρό” φύλο επιδίδεται με το ίδιο ταλέντο σε αυτό.

Για πρώτη φορά επιστήμονες του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας κατέγραψαν όχι μόνο πόσο κουτσομπολεύουμε, αλλά και τι ακριβώς λέμε, τοποθετώντας κοριούς σε 467 εθελοντές, οι οποίοι κατέγραφαν αποσπάσματα των συνομιλιών τους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι συσκευές κατέγραψαν συνολικά 4.003 περιστατικά κοινωνικού σχολιασμού στη διάρκεια πέντε ημερών, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι άνδρες και γυναίκες περνούν κατά μέσον όρο 52 λεπτά την ημέρα κουτσομπολεύοντας.

Παρά το γεγονός, ωστόσο, ότι όλοι επιδίδονταν σε αυτό, ο τρόπος με τον οποίο το έκαναν διέφερε. Η συντριπτική πλειονότητα των σχολίων των εθελοντών αφορούσε άτομα που γνώριζαν και όχι celebrities, ενώ το περιεχόμενο των γυναικείων συζητήσεων χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς “ουδέτερο”, γεγονός που σημαίνει ότι αντάλλασσαν πληροφορίες, αλλά δεν έκαναν αρνητικά σχόλια ή κριτικές. Αντίστοιχα, πιο επιρρεπείς σε αυτά ήταν τα άτομα μικρότερης ηλικίας, ανεξαρτήτως φύλου.

Άλλο ένα συμπέρασμα που βγήκε από την έρευνα είναι ότι τα άτομα που είχαν χαμηλότερα εισοδήματα και χαμηλότερο επίπεδο μόρφωσης δεν κουτσομπόλευαν περισσότερο από τους πλουσιότερους και πιο μορφωμένους ανθρώπους, καθώς, όπως αποδεικνύεται, ο κοινωνικός σχολιασμός είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης και της περιέργειας.

enikos/Πηγή πληροφοριών: Espresso

Δες επίσης

«Δεν έχω ιδέα πώς κόλλησα»: Η Αθηναΐς Νέγκα μιλά πρώτη φορά για τη μάχη της με τον κορωνοϊό

Η Αθηναΐς Νέγκα μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και στο έκτακτο LIVE NEWS για τον κορονοϊό του Mega ...