Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Τι απαντά η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας για το πρόβλημα του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Τι απαντά η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας για το πρόβλημα του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Σε ενημέρωση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας σχετικά με τη μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων αναφέρονται τα εξής:

«Από τη Δευτέρα 13/1/2020 ξεκίνησε η διαδικασία απεγκατάστασης του παλιού Αξονικού και η εγκατάσταση του νέου με χρονοδιάγραμμα λειτουργίας την 29/1/2020 βάσει της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία Siemens.

Επίσης το Γ.Ν. Τρικάλων με πόρους από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας προέβη στην προμήθεια Αξονικού Τομογράφου 32 τομών αξίας 343,480 ευρώ.
– Υπογραφή Σύμβασης 19/11/2019.

– Προετοιμασία του χώρου και απεγκατάσταση του παλιού και μη συντηρημένου Αξονικού Τομογράφου από την Προηγούμενη Διοίκηση, (Δανεικός από το Γ.Ν. Βέροιας) έως στις 10/1/2020.

Το χρονικό διάστημα των δυο 2,5 μηνών που ήταν εκτός λειτουργίας. (απαιτείτο δαπάνη συντήρησης 66.360 ευρώ με ΦΠΑ) η οποία δεν εγκρίθηκε από την ΥΠΕ και το ανωτέρω ποσό μεταφέρθηκε για την κάλυψη επειγουσών αναγκών του Νοσοκομείου.

Η αντιμετώπιση των περιστατικών πραγματοποιούνταν από τον Αξονικό Τομογράφο του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας που είναι διασυνδεόμενο με το αντίστοιχο των Τρικάλων.»

Δες επίσης

Την στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία ζητά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων

Κύριοι Υπουργοί, Με την παρούσα επιστολή, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Τρικάλων βιώνοντας τις δύσκολες στιγμές ...