Κυριακή, 26 Ιανουάριος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Τι απαντά η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας για το πρόβλημα του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Τι απαντά η 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας για το πρόβλημα του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Σε ενημέρωση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας σχετικά με τη μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων αναφέρονται τα εξής:

«Από τη Δευτέρα 13/1/2020 ξεκίνησε η διαδικασία απεγκατάστασης του παλιού Αξονικού και η εγκατάσταση του νέου με χρονοδιάγραμμα λειτουργίας την 29/1/2020 βάσει της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία Siemens.

Επίσης το Γ.Ν. Τρικάλων με πόρους από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας προέβη στην προμήθεια Αξονικού Τομογράφου 32 τομών αξίας 343,480 ευρώ.
– Υπογραφή Σύμβασης 19/11/2019.

– Προετοιμασία του χώρου και απεγκατάσταση του παλιού και μη συντηρημένου Αξονικού Τομογράφου από την Προηγούμενη Διοίκηση, (Δανεικός από το Γ.Ν. Βέροιας) έως στις 10/1/2020.

Το χρονικό διάστημα των δυο 2,5 μηνών που ήταν εκτός λειτουργίας. (απαιτείτο δαπάνη συντήρησης 66.360 ευρώ με ΦΠΑ) η οποία δεν εγκρίθηκε από την ΥΠΕ και το ανωτέρω ποσό μεταφέρθηκε για την κάλυψη επειγουσών αναγκών του Νοσοκομείου.

Η αντιμετώπιση των περιστατικών πραγματοποιούνταν από τον Αξονικό Τομογράφο του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας που είναι διασυνδεόμενο με το αντίστοιχο των Τρικάλων.»

Δες επίσης

Πολιτισμός και ιστορία των Τρικάλων στη συνάντηση Παπαστεργίου – Μενδώνη

Την ιστορία και τον πολιτισμό των Τρικάλων και γενικότερα του Δήμου Τρικκαίων, συζήτησαν ο Δήμαρχος ...