Δευτέρα, 6 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Τρικαλινές μητέρες θήλασαν τα μωρά τους έξω από το Δημαρχείο

Τρικαλινές μητέρες θήλασαν τα μωρά τους έξω από το Δημαρχείο

Το μήνυμα της αξίας του μητρικού θηλασμού έστειλαν Τρικαλινές μητέρες σήμερα το μεσημέρι προχωρώντας σε δημόσιο θηλασμό των βρεφών τους.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού μπροστά στο δημαρχείο Τρικάλων
Το φετινό θέμα που ανέδειξαν τα μέλη της ομάδας «Τρίκαλα-Καρδίτσα: Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας είχε ως βασικό σύνθημα «Θηλασμός και εργασία, ας το κάνουμε να πετύχει!»
Οπως ξατέγραψε το trikaladay στην εκδήλωση μοιράστηκε δωρεάν ενημερωτικό υλικό και έγιναν συζητήσεις με τα μέλη της ομάδας, ενώ τα μικρά παιδιά ανέλαβαν να ψυχαγωγήσουν θα υπάρχουν εμψυχωτές με μουσική, παιχνίδια και ζωγραφική
,Επίσης στο χώρο υπήρχε και έκθεση φωτογραφίας με μητέρες που θηλάζουν τα μωρά τους ενώ ακολούθησε κλήρωση με όμορφα δώρα για τα παιδιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν τρόφιμα που θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρικκαίων.
Από 1 έως 7 Αυγούστου 2015*, η Παγκόσμια Συμμαχία για την Προώθηση του Μητρικού Θηλασμού (WABA) γιορτάζει την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2015 απευθύνοντας κάλεσμα για μία παγκόσμια συντονισμένη δράση με σκοπό την υποστήριξη των γυναικών που συνδυάζουν τον θηλασμό με την εργασία, σύμφωνα με το σύνθημα της ΠΕΘ2015 «Θηλασμός και Εργασία: Ας το κάνουμε να πετύχει!». Είτε μία γυναίκα εργάζεται επίσημα είτε σε ανασφάλιστη ή «μαύρη» εργασία είτε στο σπίτι της, χρειάζεται να νιώθει πως έχει τη δύναμη να διεκδικήσει το δικαίωμα της ίδιας και του μωρού της στον θηλασμό.
Επιπλέον η εκδήλωση είχε σαν σκοπό να προάγει και να προωθήσει τον μητρικό θηλασμό και τα πολλαπλά οφέλη αυτού αλλά και την εκ νέου εξοικείωση της κοινωνίας μας στο θέαμα μιας μαμάς να θηλάζει το παιδί της δημόσια.

Δες επίσης

Αγρυπνία για τον Αγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων

ΙΕΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Φέρεται εις γνώσιν των ευλαβών Χριστιανών ότι την Παρασκευή, ...

Αφήστε μια απάντηση