Δευτέρα, 6 Απρίλιος 2020
trikaladay.gr / Επιχειρηματικότητα / ΘΕΣγάλα: Οι Λαρισαίοι κατεβαίνουν με 10 καταστήματα στην Αθήνα

ΘΕΣγάλα: Οι Λαρισαίοι κατεβαίνουν με 10 καταστήματα στην Αθήνα

Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης την επέκτασή του στην Αθήνα, με την έναρξη λειτουργίας των 10 πρώτων αυτόματων πωλητών, όπου θα διαθέτει τα προϊόντα του απ’ ευθείας στους καταναλωτές από τους παραγωγούς του, από την Παρασκευή 4 Μαρτίου.

Μετά την Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, ο ΘΕΣγάλα θα προμηθεύει καθημερινά την αγορά της Αθήνας, με το φρέσκο, λίγων ωρών, συνεταιριστικό γάλα, στους αυτόματους πωλητές γάλακτος, μια καινοτομία την οποία εισήγαγε στην Ελλάδα πριν από 3 χρόνια και θα είναι πλέον εγκατεστημένη σε 10 γειτονιές της πόλης: Περιστέρι (2 καταστήματα), Πειραιάς, Νίκαια, Αιγάλεω, Παγκράτι, Αμπελόκηποι, Γαλάτσι, Χαλάνδρι και Νέος Κόσμος.

Με την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων στην Αθήνα, ο ΘΕΣγάλα, διαθέτει πλέον 43 καταστήματα στις τρεις πόλεις (Λάρισα 16, Θεσσαλονίκη 17 και Αθήνα 10), ενώ έχει ως άμεσο στόχο την προοδευτική επέκταση του δικτύου των καταστημάτων του, μέσα στο 2016, τόσο με την αύξηση της γεωγραφικής κάλυψης της Αθήνας όσο και με τη δημιουργία σημείων πώλησης και σε άλλα αστικά κέντρα.

Η τιμή του φρέσκου γάλακτος στην Αθήνα θα είναι από 1 ευρώ το λίτρο (με τη χρήση της προπληρωμένης κάρτας του ΘΕΣγάλα) έως 1,10 ευρώ (με τη χρήση μετρητών), ενώ για τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των αυτόματων πωλητών, μέλη του ΘΕΣγάλα θα βρίσκονται στα καταστήματα για να ενημερώνουν τους καταναλωτές για τη χρήση των μηχανημάτων διάθεσης.

Η έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Μαρτίου, το απόγευμα, εφοδιάζοντας τους Αυτόματους Πωλητές με γάλα που θα έχει παραχθεί σε λιγότερο από 24 ώρες. Μία διαδικασία η οποία θα επαναλαμβάνεται καθημερινά.

Οι αυτόματοι πωλητές λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και προσφέρουν στους καταναλωτές: γάλα πλήρες (ενός και μισού λίτρου), γάλα ελαφρύ (ενός και μισού λίτρου), ημίσκληρο τυρί (συσκευασμένο), λευκό αγελαδινό τυρί (συσκευασμένο) και το σοκολατούχο γάλα θεςCHOCO. Τόσο τα τυριά όσο και το σοκολατούχο γάλα παρασκευάζονται από 100% φρέσκο αγελαδινό γάλα από τις φάρμες του ΘΕΣγάλα. Στους αυτόματους πωλητές, διατίθενται επίσης γυάλινα μπουκάλια πολλαπλών χρήσεων και πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης ενώ οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν και τα δικά τους μπουκάλια για την προμήθεια του γάλακτος.

Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, ιδρύθηκε το 2011 και αποτελείται από 100 αγελαδοτρόφους και 50 φάρμες της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, στις οποίες παράγονται καθημερινά 120 τόνοι φρέσκου αγελαδινού γάλακτος, που αντιπροσωπεύουν το 10% της εγχώριας παραγωγής.

Όπως ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του news247 ο πρόεδρος του ΔΣ του Συνεταιρισμού Θανάσης Βακάλης, μετά από τρία χρόνια παρουσίας στην Λάρισσα εκτιμούν ότι τα μερίδια τους στην τοπική αγορά κυμαίνονται μεταξύ 50%-60% ενώ στην Θεσσαλονίκη μεταξύ 5%- 10%.

Δες επίσης

«Κλείδωσαν» νέα εκ περιτροπής και πρόσκαιρη τηλεργασία-Πώς εφαρμόζονται

Δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση. Όλες οι ρήτρες για το «προσωπικό ασφαλείας». Ποιοι τηλεργάζονται με έξτρα ...

Αφήστε μια απάντηση