Δευτέρα, 13 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Άρθρα / Θερμή υποδοχή Ρουμάνων μαθητών και καθηγητών από τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας
????????????????????????????????????

Θερμή υποδοχή Ρουμάνων μαθητών και καθηγητών από τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας

Τους δέκα Ρουμάνους μαθητές και τις τρεις καθηγήτριες που τους συνοδεύουν και που φιλοξενεί αυτό το διάστημα το 1ο ΕΠΑ.Λ Φαρκαδόνας στα πλαίσια Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius – Bilateral Partnership, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος της Φαρκαδόνας κ. Αθανάσιος Μεριβάκης.

Τους Ρουμάνους τους συνόδευσαν οι καθηγητές του ΕΠΑ.Λ Φαρκαδόνας κ. Γαλάνης Αχιλλέας και ο κ. Παπαστεργίου Στέργιος, καθώς και Έλληνες μαθητές του σχολείου.

Ο κ. Μεριβάκης καλωσορίζοντας τους μαθητές ευχήθηκε η παραμονή τους στην πόλη μας να είναι ευχάριστη και να τους δοθεί η ευκαιρία να αποκομίσουν νέες εμπειρίες και να δημιουργήσουν νέες φιλίες μιας και τις δυο χώρες τις ενώνουν πολλά κοινά σημεία.

Οι μαθητές ευχαρίστησαν με τη σειρά τους τον Δήμαρχο για την συνάντηση και εξέφρασαν τη χαρά τους για τη δυνατότητα που τους δόθηκε να γνωρίσουν την πόλη μας και τη φιλόξενη διάθεση των καθηγητών και των μαθητών του Επαγγελματικού Λυκείου Φαρκαδόνας και να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις για τα προγράμματα σπουδών, να γνωρίσουν την κουλτούρα του Ελληνικού λαού καθώς και να έρθουν σε επαφή με τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της περιοχής μας και του Ν. Τρικάλων γενικότερα.

Ο Δήμαρχος δέχθηκε αναμνηστικά δώρα από τη Ρουμανία και τους προσέφερε και εκείνος με τη σειρά του. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και ο αντιδήμαρχος εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Κοσμάς Κωνσταντίνος, ο αντιδήμαρχος έργων κ. Γεώργιος Μακρυνιώτης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Φαρκαδόνας κ. Καραμάνος Ηλίας.

Ευελπιστούμε η πορεία του σχολείου μας στην υλοποίηση ανάλογων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων να έχει συνέχεια και στο μέλλον ώστε να εξακολουθήσουμε να αποτελούμε μέρος της μεγάλης Ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής κοινότητας και μιας ευρύτερης πολυπολιτισμικής κοινωνίας.

Κείμενο: Γαλάνης Αχιλλέας

Δες επίσης

ΣΚΗΝΙΚΟ…ΣΗΨΗΣ

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D. Παλι στο ιδιο θεατρο θεατές οι Έλληνες ...

Αφήστε μια απάντηση