Δευτέρα, 27 Μάιος 2019
trikaladay.gr / Επιχειρηματικότητα / Θανάσης Κονταξής: ένας νέος σε ένα από τα παλαιότερα «πατσατζίδικα» των Τρικάλων

Θανάσης Κονταξής: ένας νέος σε ένα από τα παλαιότερα «πατσατζίδικα» των Τρικάλων

Λένε πως είναι βάλσαμο για το στομάχι του μεθυσμένου, δυναμωτικό για τους εργάτες και απαιτητική επιλογή για τους μερακλήδες.

Ο πατσάς, με τη χαρακτηριστική μυρωδιά του – με μπούκοβο ή χωρίς – αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά πιάτα των Τρικάλων , όπου εξακολουθεί να σερβίρεται ακόμα και για… πρωινό!θανασησ κονταξησ

Ο πατσάς στα Τρίκαλα είναι συνώνυμος με το «Ο ΒΑΡΣΑΜΗΣ» όπου επισκέπτες έχουν γευτεί τις μοναδικές γεύσεις από παραδοσιακό πατσά ο οποίος διαλέγεται, κόβεται (ή ψιλοκόβεται) ετοιμάζεται και σερβίρεται μπροστά σας αχνιστός με όλα τα συναφή από κρασόξιδο έως μπούκοβο (καφτερή πιπεριά) τα οποία βρίσκονται στην διάθεσή σας

«Ο καλός πατσάς διακρίνεται από τη γεύση του και φυσικά την καλή ποιότητα της πρώτης ύλης» λέει ο Θανάσης Κονταξής ιδιοκτήτης δεύτερης γενιάς πλέον και προσθέτει: «Δρα θεραπευτικά για το στομάχι, όπως ομολογούν ακόμα και άνθρωποι που έχουν έλκος και σε κρατάει χορτάτο για πολλές ώρες, γι΄αυτό άλλωστε τον κατανάλωναν – παλαιότερα κυρίως – εργάτες που είχαν πολύ πρωινή βάρδια και πλέον ξενύχτηδες .

Οι διατροφικές συνήθειες έχουν αλλάξει, αλλά φαίνεται πως δύσκολα ξεριζώνεται η… μεταμεσονύκτια ανάγκη του πατσά.

«Εμείς, από την πρώτη στιγμή που ανοίξαμε, σερβίραμε και άλλα συναφή φαγητά όπως κοιλιτσα και πόδι κι έτσι καταφέραμε να επιβιώσουμε τόσα χρόνια. Πλέον, έχουμε ανακαινίσει το μαγαζί, και συνεχίζουμε να σερβίρουμε στους φανατικούς του πατσά το πιάτο που μαγειρεύουμε για πάνω από μισό αιώνα» καταλήγει ο κ.Κονταξής

ideesmag.gr

Δες επίσης

Το brand name Ελλάδα… πουλάει: Ξενοδοχεία – αντίγραφα ελληνικών νησιών στο εξωτερικό!

Το ότι η Ελλάδα είναι ένας από τους πλέον δημοφιλής προορισμούς στον κόσμο με τα ...

Αφήστε μια απάντηση