Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος 2020
trikaladay.gr / Άρθρα / Θ. Λιούτας: Η στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της διάδοσης του Κορωνοϊού είναι στρατηγική σωτηρίας

Θ. Λιούτας: Η στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της διάδοσης του Κορωνοϊού είναι στρατηγική σωτηρίας

Η στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της διάδοσης του Κορωνοϊού είναι στρατηγική σωτηρίας

Συστρατευόμαστε στο πλευρό του Πρωθυπουργού μας που με δύναμη, πατριωτισμό και αγάπη για τον Ελληνικό Λαό δίνει έναν αγώνα – εχέγγυο για τη δημόσια υγεία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα της Τρίτης 17 Μαρτίου περιέγραψε τις στιγμές που ζούμε ως κρίσιμες και έθεσε τους απόλυτους στόχους της κυβέρνησής μας. Είναι οι στόχοι που θέτουμε ενώπιον της μάχης που δίνουμε και θα δώσουμε όλοι απέναντι στην εξάπλωση του Κορωνοϊού.

Η  προστασία της ανθρώπινης ζωής, η προστασία της δημόσιας υγείας, η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και η στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας που πλήττονται βαρύτατα αυτές τις στιγμές, βασίζουν και οδηγούν συνολικά την στρατηγική της κυβέρνησής μας.

Η κυβέρνησή μας από την πρώτη στιγμή έδρασε υπεύθυνα, αποφασιστικά και με απόλυτο και πρώτιστο στόχο να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή.

Πήραμε και θα πάρουμε αυστηρά μέτρα προστασίας. Λειτουργήσαμε και θα λειτουργήσουμε προληπτικά και προστατευτικά για την αντιμετώπιση της διάδοσης του ιού. Εξασφαλίσαμε μέγιστο δημοσιονομικό περιθώριο για την έμπρακτη και διαρκή στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας. Λάβαμε και θα λάβουμε όσα μέτρα χρειαστεί για να μην καταρρεύσει η οικονομία. Για να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις που πλήττονται. Πάνω από όλα για να σωθούν ζωές.

 

Παράλληλα ανακοινώθηκαν, από τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, εξειδικευμένα – πολύτιμα μέτρα για τις επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους που πλήττονται βαρύτατα και κρίσιμα από την κατάσταση αυτή.

 

Είναι μέτρα στήριξης. Μέτρα αναστολής των υποχρεώσεων. Μέτρα ανακούφισης. Μέτρα, το κόστος των οποίων το σηκώνει η κυβέρνησή μας και το κράτος. Μέτρα που αποσκοπούν να κρατήσουν ζωντανή την παραγωγή στη χώρα μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δες επίσης

3 λόγοι που δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε τι θέλουμε πραγματικά από τη ζωή

Για να κάνουμε μια ικανοποιητική ζωή, πρέπει να ξέρουμε τι μας ικανοποιεί. Όμως ακόμα κι ...