Τρίτη, 14 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Ελλάδα / Οι τέσσερις νέοι Άγιοι που ανακοίνωσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Οι τέσσερις νέοι Άγιοι που ανακοίνωσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

«Άνευ του αγειορίτικου μοναχισμού η Μητέρα Εκκλησία θα ήταν φτωχοτέρα στην εμπειρία της κατά Χριστόν βιοτής» ανέφερε ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας
Την αγιοκατάταξη στα μητρώα της Ορθοδόξου Εκκλησίας τεσσάρων κεκοιμημένων Αγειοριτών πατέρων ανακοίνωσε, συγκινημένος και με τρεμάμενη φωνή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Η αναγγελία αυτή πραγματοποιήθηκε, κατά την 20η Οκτωβρίου 2019, μετά την επίσημη υποδοχή του Προκαθήμενου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, κατά την τάξιν, υπό της Διπλής Συνάξεως στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Πρόκειται για τους Δανιήλ τον Σμυρναίο, Ιερώνυμο τον Σιμωνοπετρίτη, Ιωσήφ τον Ησυχαστή και Εφραίμ τον Κουτανακιώτη, το ήθος των οποίων εξήρε κατά την ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης. «Άνευ του αγειορίτικου μοναχισμού η Μητέρα Εκκλησία θα ήταν φτωχοτέρα στην εμπειρία της κατά Χριστόν βιοτής» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρθολομαίος.

«Η αγιότητα είναι η πεμπτουσία αυτού του τόπου και οι Άγιοι μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχει η Εκκλησία» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης.

Κατόπιν και μετά από ένα λιτό γεύμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατευθύνθηκε προς την Κουτλουμουσιανή σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος. Τη Δευτέρα, τρίτη μέρα παρουσίας του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθωνική Πολιτεία, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

Δες επίσης

Χαλκιδική: Δεύτερο κρούσμα στην κατασκήνωση – 11χρονη εντοπίστηκε θετική

Δεύτερο κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε, όπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ, στην κατασκήνωση της Νέας Φώκαιας στην Χαλκιδική. Το 11χρονο κοριτσάκι που ...