Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος 2020
trikaladay.gr / Επιχειρηματικότητα / ΤΕΡΝΑ: Μία ελληνική εταιρεία κατασκεύασε ουρανοξύστη στα Εμιράτα για την βασιλική οικογένεια

ΤΕΡΝΑ: Μία ελληνική εταιρεία κατασκεύασε ουρανοξύστη στα Εμιράτα για την βασιλική οικογένεια

Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ, 100% θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την κατασκευή του συγκροτήματος Al Rayyan στη Sharjah, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για λογαριασμό της Βασιλικής Οικογένειας.

Το συγκρότημα Al Rayyan έχει συνολική επιφάνεια 250.000 τ.μ. κιαπαρτίζεται από επταώροφο εμπορικό κέντρο, τρεις πύργους με συνολικά 41 ορόφους ο καθένας και δύο υπόγεια parking. Οι δύο από τους πύργους περιλαμβάνουν περισσότερα από 500 διαμερίσματα και έχουν ύψος 157,5 μ. ο καθένας, ενώ ο τρίτος θα στεγάζει γραφεία και το ύψος του ξεπερνά τα 159 μέτρα. Για να έχουμε μία αίσθηση του ύψους ο Πύργος Αθηνών που είναι το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα φτάνει τα 103 μέτρα.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του έργου καθιστά την ΤΕΡΝΑ την πρώτη και μόνη ως τώρα ελληνική τεχνική εταιρεία με πιστοποίηση εμπειρίας κατασκευής κτηρίων HIGH RISE.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τρέχουσα περίοδο η ΤΕΡΝΑ κατασκευάζει πέντε έργα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 430 εκατ. ευρώ ενώ το κατασκευαστικό ανεκτέλεστο του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προσεγγίζει τα 2 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το 2016 η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ απέσπασε το βραβείο Global Best Project, στην κατηγορία Πολιτισμός για την υλοποίηση σε κοινοπραξία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
news 247

Δες επίσης

Τα μυστικά για να βγείτε στη σύνταξη – Τι ισχύει για τα πλασματικά έτη και τα όρια ηλικίας

«Κύμα» φυγής στη σύνταξη αναμένεται το επόμενο διάστημα. Κλειδί για τη συντόμευση του χρόνου απονομής της σύνταξης ...