Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021
trikaladay.gr / Επιχειρηματικότητα / Τα σύγχρονα αντηλιακά κάνουν τη διαφορά

Τα σύγχρονα αντηλιακά κάνουν τη διαφορά

Βρες εδώ νέας γενιάς αντηλιακό ματιών, το οποίο αποτελεί την κορυφαία επιλογή των καταναλωτών στις μέρες μας, αφού έχει αποδειχτεί πιο αποτελεσματικό και συγχρόνως πιο φιλικό για την ανθρώπινη επιδερμίδα.

Οι οργανικές ενώσεις είναι συνήθως αρωματικές ενώσεις άχρωμες, οι οποίες απορροφούν τις UV ακτίνες, κάτι που έχει ως συνέπεια να διεγείρονται σε υψηλότερη ενεργειακή κατάσταση. Στη συνέχεια επιστρέφουν στην προηγούμενη ενεργειακή τους κατάσταση και απελευθερώνουν την περίσσεια της ενέργειας ως ακτινοβολία χαμηλότερης ενέργειας (υψηλότερου μήκους κύματος).

Με αυτό τον τρόπο δεν επιτρέπουν στις ακτίνες UV να εισχωρήσουν στο δέρμα. Περιλαμβάνουν το πάρα-αμινοβενζοϊκό οξύ (PABA) και τους εστέρες του, παράγωγα του κινναμωνικού οξέος, του σαλικυλικού οξέος και της καμφοράς, βενζοφαινόνες, το βούτυλο-μεθόξυ-διβενζοϋλ-μεθάνιο (Pasrol 1789), τη τριθειοτική δρομετριζόλη (Mexoryl XL), το τερεφλαλεδιένιο-δικάμφορο-θειϊκό οξύ (Mexoryl SX) και πλήθος άλλων συστατικών.

Τα αντηλιακά φίλτρα αναπτύχθηκαν αρχικά για να προστατεύουν από την ακτινοβολία UVB, με τα σύγχρονα αντηλιακά σκευάσματα να χαρακτηρίζονται από ένα ευρύ φάσμα προστασίας που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του υπεριώδους φάσματος (UVΑ και UVΒ).

Συχνά περιέχουν ένα συνδυασμό αντηλιακών φίλτρων, ώστε να διευρύνεται το φάσμα απορρόφησής τους, αλλά και επειδή έχει διαπιστωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις οι συνδυασμοί σταθεροποιούν τις δραστικές ενώσεις έναντι της φωτοδιάσπασης σε προϊόντα με χαμηλότερη απορροφητικότητα στις επιθυμητές περιοχές του φάσματος. Τα νέας γενιάς προϊόντα έχουν αποδειχθεί πιο φιλικά τόσο για την επιδερμίδα μικρών και μεγάλων, όσο και για το περιβάλλον.

Δες επίσης

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: Στα 100 ευρώ η μηνιαία επιβάρυνση-ΒΙΝΤΕΟ

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: Αντιδράσεις προκάλεσε το νέο μέτρο που αφορά εργαζόμενους σε εστίαση και τουρισμό που ...

Αφήστε μια απάντηση