Πέμπτη, 21 Ιανουάριος 2021
trikaladay.gr / Παραπολιτικά / Τα πήρε στο …κρανίο ο Τρικαλινός καθηγητής Ηλ. Μόσιαλος για τον εμβολιασμό, εκτός σειράς, κυβερνητικών στελεχών

Τα πήρε στο …κρανίο ο Τρικαλινός καθηγητής Ηλ. Μόσιαλος για τον εμβολιασμό, εκτός σειράς, κυβερνητικών στελεχών

Έντονα επικρίνει τον εμβολιασμό κυβερνητικών αξιωματούχων εκτός σειράς ο καθηγητης Ηλίας Μόσιαλος, με ανάρτησή του στο Facebook. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Χαίρομαι που πλέον και κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης επισημαίνουν τοαυτονόητο. Αυτό που τόνισα τη Δευτέρα. Ότι αρκούσαν οι εμβολιασμοί της ΠτΔ, του Πρωθυπουργού, των πολιτικών αρχηγών και φυσικά κορυφαίων εκπροσώπων της 

ιατρικής επιστημονικής κοινότητας. Ήταν αρκετοί για να σταλεί το μήνυμα στους πολίτες ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και  αποτελεσματικά.

Ακούστηκαν διάφορες δικαιολογίες που κατά τη γνώμη μου δεν ισχύουν. Ότι πολλοίεπίσημοι και κυβερνητικοί παράγοντες είναι απαραίτητοι λόγω συγκεκριμένων

αρμοδιοτήτων.Θεωρώ τις δικαιολογίες ατυχέστατες. Πρωθυπουργοί και κορυφαίοι υπουργοί σε άλλες χώρες δεν εμβολιάστηκαν περιμένοντας να έρθει η σειρά τους.

Και αναμφίβολα όταν η κυρία Μέρκελ και οι Πρωθυπουργοί της Δανίας, της Νορβηγίας και πολλών άλλων χωρών μπορούν να περιμένουν, τότε μπορούν να περιμένουν καιαρκετοί στη χώρα μας που μάλλον θεωρούν ότι είναι αναντικατάστατοι.

Προτεραιότητα έχουν οι υγειονομικοί μας και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. 
Αυτό όμως που έχει σημασία τώρα είναι να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με γρήγορους ρυθμούς. Η χώρα μας έχει και θα έχει πρόσβαση σε σημαντικές ποσότητες εμβολίων. Ας δούμε τι γίνεται στις γειτονικές μας χώρες που δεν συμμετέχουν στην ΕυρωπαϊκήΈνωση. Η Αλβανία, η Σερβία, η Ουκρανία και πολλές άλλες χώρες δεν έχουν αυτή τη στιγμή πρόσβαση σε εμβόλια και θα αργήσουν να έχουν.

Ας μείνουμε επομένως στη μεγάλη εικόνα. Χρειάζεται να κάνουμε υπομονή για λίγους
ακόμη μήνες, να συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς οι εμβολιασμοί και να συνεχίσουμενα τηρούμε τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.Τώρα πλέον έχουμε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια. Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και θα το κάνουμε».

 

Δες επίσης

Άνοιγμα σχολείων: Η φωτογραφία που κάνει θραύση στα social media

Το κουδούνι χτύπησε ξανά σήμερα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της χώρας έπειτα από περίπου ...