Σάββατο, 11 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Επιχειρηματικότητα / Τα κρασιά «Meteoro» της οικογένειας Τσίνα κατακτούν τη διεθνή αγορά

Τα κρασιά «Meteoro» της οικογένειας Τσίνα κατακτούν τη διεθνή αγορά

Κάτω από την ακρόπολή της αρχαίας Φαλώρειας και στα ριζά των Μετέωρων εκτείνονται οι αμπελώνες και το υπερσύγχρονο οινοποιείο της οικογένειας Τσίνα.

Σήμερα το μεσημέρι ο Βασίλης και η Άρτεμις Τσίνα άνοιξαν τις πύλες του οινοποιείου στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης ξεναγώντας τους στις εγκαταστάσεις του και μυώντας τους στον τρόπο παραγωγής κρασιού και τσίπουρου της ετικέτας «Meteorο».

Στόχος της οικογένειας Τσίνα είναι η παραγωγή κρασιού και τσίπουρου με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, κάτι που έχει ήδη τύχει της αναγνώρισης στην εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά.

Την τελευταία πενταετία οι βραβεύσεις των προϊόντων της σε διεθνείς εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη, Βρυξέλλες και Βερολίνο, στις οποίες απέσπασε χρυσά και ασημένια μετάλλια, έχουν καταστήσει το κρασί «Meteoro» εφάμιλλο γνωστών ετικετών κρασιών απ΄όλο τον κόσμο.

Οι αμπελώνες εκτείνονται σε έκταση 140 στρεμμάτων, ενώ το Κτήμα Φαλώρεια της οικογένειας Τσίνα έξω από τη Μεγάρχη διαθέτει και άλλα 150 στρέμματα αναμένοντας να δοθούν από την πολιτεία δικαιώματα φύτευσης αμπελώνων ώστε να αυξήσει την παραγωγή της, καθώς έχει αυξηθεί η ζήτηση του λευκού, ροζέ και ερυθρού οίνου «Meteoro».σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Τσίνας στόχος του είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα και ότι η οινοποιεία για την οικογένεια είναι ένα μεράκι που αναγνωρίζεται πλέον διεθνώς καθώς το κρασί «Meteoro» βρίσκεται σε κάβες και ράφια σε επιλεγμένα σημεία στο εξωτερικό.

Τους τελευταίους δυο μήνες το οινοποιείο επισκέπτονται και τουρίστες οι οποίοι ξεναγούνται στο χώρο και ενημερώνονται για τη διαδικασία παραγωγής, απόσταξης και εμφιάλωσης κρασιών και τσίπουρου.

Η επένδυση της οικογένειας Τσίνα έγινε με ιδία κεφάλαια και δίνει δουλειά σε δεκάδες Τρικαλινούς που απασχολούνται είτε στους αμπελώνες είτε στις κάβες της οικογένειας σε Τρίκαλα, Καλαμπάκα και Λάρισα.

Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με οινογνωσία που συνοδεύονταν από τοπικά εδέσματα στο καταπληκτικό κελάρι που διαθέτει στο χώρο του οινοποιείου, όπου διοργανώνονται βραδιές οινογνωσίας για τους λάτρεις του καλού κρασιού.

Δες επίσης

Ερχονται νέα μέτρα στον τουρισμό και στην εστίαση

Νέο πακέτο μέτρων για την στήριξη των κλάδων του τουρισμού και της εστίασης και στοχευμένες παρεμβάσεις σε ...

Ένα σχόλιο

  1. Ιταμος ο Τρικαλινός

    Πως να μην καμαρώσεις, πως να μην χαρείς
    πως να μην νιώσεις Περηφάνια.
    Η ευχή της ταπεινότητάς μου. είναι
    να ανοίγουν τα φτερά της επιτυχίας να σκεπάσουν όλη την Υφήλιο..

Αφήστε μια απάντηση