Σάββατο, 19 Οκτώβριος 2019
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Οι συνταξιούχοι «πρώτη δύναμη» και στη Θεσσαλία

Οι συνταξιούχοι «πρώτη δύναμη» και στη Θεσσαλία

Γεμίζουν θλίψη, αν δεν σοκάρουν, τα οικονομικά στοιχεία που έφερε στο φως η «Καθημερινή της Κυριακής» , σύμφωνα με τα οποία η «η πολυπληθέστερη ομάδα φορολογουμένων, η οποία μάλιστα στα χρόνια της κρίσης ‘αναπτύχθηκε’ περισσότερο από κάθε άλλη, ξεπερνώντας αριθμητικά ακόμη και τους μισθωτούς» είναι αυτή των φορολογουμένων.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ στα χρόνια της κρίσης, ο αριθμός των συνταξιούχων αυξήθηκε κατά 588.000 φθάνοντας τα 2,25 εκατομμύρια ή το 35,4% των φορολογουμένων.

Ωστόσο τα ίδια στοιχεία δείχνουν την τρομακτική συρρίκνωση των εισοδημάτων τους, συνέπεια της κρίσης. Συγκεκριμένα, το 2010 το δηλωθέν εισόδημα ανέρχονταν στα 27 δις. ευρώ ή, διαφορετικά, κάθε συνταξιούχος δήλωνε κατά Μ.Ο. 16.228 ευρώ, ενώ σήμερα το μέσο δηλωθέν εισόδημα ανέρχεται στα 11.175 ευρώ, μειωμένο κατά 31,13%.

Στη Θεσσαλία

Στη Θεσσαλία οι 414.679 φορολογούμενοι δήλωσαν κατά Μ.Ο. εισόδημα 10.048 ευρώ. Οι συνταξιούχοι και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι… πρώτη δύναμη, με εισοδήματα που φτάνουν το 1,6 δις ευρώ.

onlarissa/Λ.Π.

Δες επίσης

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις απάτης μέσω διαδικτύου σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, δύο περιπτώσεις απάτης μέσω ...