Σάββατο, 18 Ιανουάριος 2020
trikaladay.gr / Άρθρα / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Θεοδ. Χήρας: Οι δημότες, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να τους φιμώσουν, θα μιλήσουν στην κάλπη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Θεοδ. Χήρας: Οι δημότες, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να τους φιμώσουν, θα μιλήσουν στην κάλπη

Μπορεί να απέχουμε χρονικά περίπου δυο μήνες από τις δημοτικές εκλογές και ήδη έχει ξεκινήσει ο προεκλογικός αγώνας των υποψήφιων δημάρχων.
Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται δυναμικά ο υποψήφιος δήμαρχος Πύλης επικεφαλής του συνδυασμού «Πύλης Οραμα», Θεόδωρος Χήρας.
Ο ίδιος τονίζει πως αντλεί δύναμη για την πορεία προς τις κάλπες από τους πολίτες με τους οποίους έρχεται σ’ επαφή καθημερινά στις επισκέψεις και περιοδείες του στα χωριά του Δήμου Πύλης.
Ο κ. Χήρας αναφέρεται ακόμη στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου από τη σημερινή δημοτική αρχή, καταγγέλλοντας πληθώρα απευθείας αναθέσεων έργων.
Τονίζει επίσης ότι «Οι δημότες του Δήμου Πύλης, νιώθουν καθημερινά και πιο έντονα όσο πλησιάζουμε στην τελική ευθεία της εκλογικής αναμέτρησης την πίεση, τον εκφοβισμό από την νυν Δημοτική Αρχή. Παρόλα αυτά όμως, δείχνουν ότι έχουν βρει στο πρόσωπο του συνδυασμού μας την διαφορετική προσέγγιση και την αλλαγή που θέλουν να έρθει.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΗ

Πως πάει ο προεκλογικός αγώνας;

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας, κάθε μέρα οι ρυθμοί αυξάνονται, και αυτό που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε είναι η αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου.

Ηδη έχετε ανακοινώσει αρκετά ονόματα υποψήφιων συμβούλων. Πότε θα έχετε ολοκληρώσει τη στελέχωση του συνδυασμού σας;
Η στελέχωση του συνδυασμού ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες και απερίσπαστοι όλοι θα ριχθούμε στη μάχη των εκλογών με στόχο την πρωτιά στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαίου.

Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε από τους πολίτες στις περιοδείες και επαφές σας;

Οι δημότες του Δήμου Πύλης, πραγματικά στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι αγανακτισμένοι από τον τρόπο λειτουργίας της νυν Δημοτικής Αρχής και των προσώπων που την πλαισιώνουν. Έτσι το μήνυμα που λαμβάνουμε είναι μήνυμα νίκης του νέου, του άφθαρτου, και συντριπτική ήττα της παλαιοκομματικής λογικής της σημερινής Δημοτικής αρχής.
Οι δημότες του Δήμου Πύλης, νιώθουν καθημερινά και πιο έντονα όσο πλησιάζουμε στην τελική ευθεία της εκλογικής αναμέτρησης την πίεση, τον εκφοβισμό από την νυν Δημοτική Αρχή, Παρόλα αυτά όμως, δείχνουν ότι έχουν βρει στο πρόσωπο του συνδυασμού μας την διαφορετική προσέγγιση και την αλλαγή που θέλουν να έρθει, και αυτό είναι που από τη μια μας δίνει θάρρος, δύναμη και αισιοδοξία και από την άλλη μας γεμίζει με μεγάλη ευθύνη απέναντί τους. Οι δημότες, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να τους φιμώσουν, θα μιλήσουν στην κάλπη, και εκεί είμαι σίγουρος ότι θα μας επιλέξουν ως τη νέα δημοτική τους αρχή.

Ποια είναι οι προτεραιότητές σας για τον Δήμο Πύλης εφόσον οι δημότες σας αναδείξουν ως νέα δημοτική αρχή;

Μπορεί να γίνομαι κουραστικός, όμως η πρώτη προτεραιότητά μας σαν δημοτική αρχή, θα είναι δράσεις που κατά καιρούς έχουμε αναφέρει, ώστε η πρωτεύουσα του Δήμου η πόλη της Πύλης να είναι το κέντρο του Δήμου και να αρχίζει σιγά σιγά να ξαναζωντανεύει. Ένα από τα πρώτα που θα κάνουμε ως νέα δημοτική αρχή, είναι όπως έχουμε πει από την αρχή, να ζητήσουμε από Ορκωτούς Λογιστές, να ελέγξουν τα οικονομικά του Δήμου, ώστε να γνωρίζουμε με ακρίβεια και εμείς και οι δημότες μας τί παραλαμβάνουμε και τι εκκρεμότητες έχει ο Δήμος μας.

Το είπατε και το κάνατε. Δηλαδή αποφύγατε να πάρετε τη στήριξη κομμάτων. Αυτό πιστεύετε είναι καλύτερο για την πορεία του προεκλογικού σας αγώνα;

Είμαι απόλυτα ξεκάθαρος στο λόγο και στις πράξεις μου. Από την πρώτη στιγμή που σκέφτηκα να κατέλθω στον εκλογικό στίβο για τη διεκδίκηση του Δήμου Πύλης, είπα ότι θα ηγηθώ ενός ανεξάρτητου συνδυασμού, ο οποίος ξεκίνησε, παρέμεινε και θα παραμείνει έως το τέλος ανεξάρτητος. Σ΄αυτό το συνδυασμό συμμετέχουν άτομα όλων των κομμάτων του Δημοκρατικού τόξου, με τα οποία μας ενώνει η κοινή άποψη για τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και όχι η κομματική προέλευση του καθενός. Το ήξερα ότι ο μοναχικός δρόμος, δηλαδή χωρίς την στήριξη κομματικών παρατάξεων ή κομματικών στελεχών, θα ήταν πολύ δύσκολος, όμως αυτή ήταν η αρχή μου και δεν τον μετανιώνω. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι κομματική. Η καθημερινότητα των πολιτών και η διοίκηση των Δήμων δεν πρέπει και δεν μπορεί να έχουν κομματικούς χρωματισμούς.

Πριν από λίγο καιρό αναδείξατε ένα θέμα σχετικά με την ανάθεση έργου απευθείας από τον νυν δήμαρχο. Πήρατε κάποια απάντηση;

Η ανάδειξη μιας από τις πληθώρα αναθέσεων έργων απευθείας από τον νυν Δήμαρχο, ήταν μια απάντηση στο σημείο της ομιλίας του Δημάρχου όπου αναφερόμενος στα έργα είπε ότι αυτά γίνονται με διαφάνεια και ότι δεν έχει κάνει καμία απευθείας ανάθεση.
Μ΄αυτή τη δημοσίευση θέλαμε να δείξουμε τον τρόπο που η νυν Δημοτική Αρχή χειρίζεται τα οικονομικά του Δήμου. Προσωπικά, φιλοδοξώ να είμαι ο Δήμαρχος των διαγωνισμών και όχι των αναθέσεων. Τα χρήματα που διαχειρίζεται ο Δήμος είναι πολύτιμα, ανήκουν σε όλους τους δημότες και η σωστή τους διαχείριση μπορεί να γίνει μόνο μέσα από διαγωνισμούς και όχι με αναθέσεις. Φυσικά απάντηση δεν πήραμε ποτέ!!!

Δες επίσης

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D. Σε ενεργό ηφαίστειο φαίνεται πως μεταβάλλεται η ...