Κυριακή, 26 Μάιος 2019
trikaladay.gr / Άρθρα / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μιχ. Μπαγιώτης: Είμαι έτοιμος και μπορώ να δώσω λύση στα καθημερινά προβλήματα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μιχ. Μπαγιώτης: Είμαι έτοιμος και μπορώ να δώσω λύση στα καθημερινά προβλήματα

Τις απόψεις του για την τοπική αυτοδιοίκηση και τα θέματα που αφορούν το Δήμο Φαρκαδόνας, καταθέτει στη σημερινή του συνέντευξη στη «Νέα Σελίδα», ο υποψήφιος δήμαρχος Μιχάλης Μπαγιώτης.
Όπως τονίζει προτεραιότητά του είναι ο πολίτης αποκλειστικά. Με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες που έχει το κάθε τοπικό διαμέρισμα.
Σε ότι έχει σχέση με τη στάση της Ν.Δ να μην δώσει χρίσματα στους περιφερειακούς δήμους, αναφέρει ότι είναι σωστή καθώς και πως η τοπική κοινωνία οφείλει να επιλέγει προσωπικότητες, ήθος και ανθρώπους που έχουν κριθεί και αξιολογηθεί, πρωτίστως σε προσωπικό επίπεδο. Η πολιτική ταυτότητα σαφώς και δεν αναστέλλεται αλλά δεν είναι αυτή που πρέπει να προτάσσεται στις τοπικές κοινωνίες.
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΠΟΣΤΟΛΗ

Τι ήταν εκείνο που σας ώθησε να θέσετε υποψηφιότητα δημάρχου στο Δήμο Φαρκαδόνας;

Τα τελευταία δώδεκα χρόνια έχω θέσει αδιάλειπτα τις υπηρεσίες μου στην διάθεση των συνδημοτών μου για την επίλυση των προβλημάτων τους. Οι συμπολίτες μου με έχουν τιμήσει και με έχουν εκλέξει 3 συνεχόμενες τετραετίες και πάντα ήμουν παρών στις ανάγκες τους. Επιπλέον, οι εκάστοτε δήμαρχοι πάντα αναγνώριζαν στο πρόσωπό μου την διάθεσή μου για ανιδιοτελή προσφορά και για αυτό μου εμπιστεύονταν αποκλειστικά κομβικές θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση που απαιτούσαν ιδιαίτερες ικανότητες. Συνεπώς, απέκτησα εμπειρία και γνώσεις εκ των έσω. Όλη λοιπόν αυτή η γνώση και η εμπειρία σε συνδυασμό με την προτροπή και την επιθυμία των συνδημοτών μου να τους εκπροσωπήσω σθεναρά και ξεκάθαρα δεν μου αφήνουν κανένα περιθώριο παρά να βγω μπροστά και να δηλώσω ότι είμαι έτοιμος και μπορώ να δώσω λύση στα καθημερινά προβλήματα που μας ταλανίζουν.

Πως σχολιάζετε τη σημερινή δημοτική αρχή στην οποία συμμετείχατε για αρκετά χρόνια;

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να απαξιώσω τη σημερινή δημοτική αρχή ,τουλάχιστον στο σημείου όπου αυτή βοήθησε να πραγματοποιηθούν όλα τα έργα που εμπνεύστηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Όμως, αν παρακολουθήσετε τα έργα και τις δράσεις του κου Μεριβάκη θα διαπιστώσετε ότι προβάλλει σαν έργα πνοής την καθαριότητα των δρόμων, την αλλαγή των λαμπτήρων, ή τις αποκαταστάσεις σχολικών κτηρίων που αποτελούν προσωπικά μου έργα ως προέδρου των σχολικών επιτροπών. Ένας αποτελεσματικός και όχι διεκπεραιωτής δήμαρχος κάνει έργα πνοής, που ανακουφίζουν και δίνουν λύσεις στους πολίτες , στην οικονομική , πολιτιστική και κοινωνική τους πραγματικότητα, όχι τα απολύτως αυτονόητα, που είναι ντροπιαστικό να προβάλλονται. Το να είναι καθαρός ένας δρόμος ή να μην έχει λακκούβες για έναν δήμαρχο οφείλει να είναι αυτονόητο και να μη κομπάζει για αυτό, όπως για έναν γιατρό ότι ο ασθενής του αναπνέει. Είναι προσβλητικό να κομπάζουμε για τα ελάχιστα. Επίσης έχω να πω πως ο κος Μεριβάκης ότι ήταν να δώσει το έδωσε. Υπήρξε δυο τετραετίες δήμαρχος και άλλες τόσες αντιπολίτευση. Ο κύκλος του έχει κλείσει

Ποιες είναι οι προτεραιότητες για τον Δήμο σας;

Ο πολίτης αποκλειστικά. Με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες που έχει το κάθε τοπικό διαμέρισμα . Ένα μεγαλόπνοο αλλά απόλυτα εφαρμόσιμο πρόγραμμα έχει εκπονηθεί , ύστερα από διαβούλευση με τους πολίτες και θα παρουσιαστεί άμεσα , ώστε ο κάθε ψηφοφόρος να νιώσει για πρώτη φορά εμπιστοσύνη και πραγματικό λόγο για να μας επιλέξει και όχι ότι του ξανασερβίρεται άλλη μια απ τα ίδια.

Πως σχολιάζετε την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να μην δώσει χρίσματα και στηρίξεις σε περιφερειακούς Δήμους;

Προφανώς και είναι σωστή. Η τοπική κοινωνία οφείλει να επιλέγει προσωπικότητες, ήθος και ανθρώπους που έχουν κριθεί και αξιολογηθεί, πρωτίστως σε προσωπικό επίπεδο. Η πολιτική ταυτότητα σαφώς και δεν αναστέλλεται αλλά δεν είναι αυτή που πρέπει να προτάσσεται στις τοπικές κοινωνίες.

Είστε υπέρ των συνεργασιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Αναμφίβολλα ναι. Αφενός, οπωσδήποτε τυπικά, γιατί τείνει να το επιβάλλει κυρίως ο εκλογικός νόμος , αφετέρου γιατί ήδη στους κόλπους μας έχουμε υποψηφίους από κάθε πολιτική δεξαμενή με βασικό κριτήριο την ακεραιότητά τους , τη διάθεσή τους για προσφορά και τις νέες παραγωγικές ιδέες. Αλλά και στο πιο πιθανό σενάριο, της εκλογής μας από την πρώτη Κυριακή με αυτοδυναμία, δηλώνω από τώρα, ότι θα προσπαθήσω να εξασφαλίσω συναίνεση και συνεργασία και των άλλων συμμετεχόντων.

Σε ότι αφορά το ψηφοδέλτιο σε τι στάδιο βρίσκεται;

Το ψηφοδέλτιό μου είναι μια απίστευτη τιμή για εμένα . Εξαιρετικοί άνθρωποι, επαγγελματίες, εργατικοί, νέοι στην ενασχόλησή τους με τα κοινά, άνθρωποι που για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκαν προκειμένου κάτι να αλλάξει στον τόπο μας, άνθρωποι με εκτόπισμα και δυναμική , συντάσσονται μαζί μας και κάνουν αυτόν τον εκλογικό αγώνα μια πραγματική γιορτή δημοκρατίας και ουσιαστική ευκαιρία για κάθε πολίτη που θέλει να έχει μια δυνατή παρουσία εκπροσώπησης και έντιμη φωνή στα τοπικά δρώμενα. Να επισημάνω ότι οι περισσότεροι απ αυτούς ήρθαν και με βρήκαν μόνοι τους και διέθεσαν στη κοινή μας προσπάθεια τις δυνάμεις τους και τη διάθεσή τους για αγώνα για μια νέα προοπτική για το Δήμο μας. Ο παλμός τους είναι σαρωτικός και η διάθεσή τους για προσφορά ακλόνητη. Για αυτό το λόγο άλλωστε , κάποιοι απ αυτούς, δεν πτοήθηκαν όταν ήρθαν αντιμέτωποι με δέλεαρ προκειμένου να εγκαταλείψουν τη συστράτευσή τους μαζί μας.

Στο Δήμο Φαρκαδόνας απ΄ότι φαίνεται θα υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι δήμαρχοι Πως το σχολιάζετε;

Υποψήφιος Δήμαρχος είναι αυτός που τελικά καταθέτει συνδυασμό στο Πρωτοδικείο, έχει πρόγραμμα και μια αποδεδειγμένη συνείδηση να βοηθήσει την καθημερινότητα των πολιτών . Δούρειοι Ίπποι και επίδοξοι μνηστήρες είναι χαρακτηριστικά κάθε εκλογικής περιόδου. Εμείς, ανεξαρτήτως αριθμού συνυποψηφίων, το μόνο που ευχόμαστε είναι σε έναν έντιμο εκλογικό αγώνα με αλήθειες απέναντι στους πολίτες. Γιατί τα χρόνια που οι άνθρωποι ήταν εύπιστοι και πουλούσαν κυριολεκτικά και μεταφορικά την ψήφο τους πέρασαν ανεπιστρεπτί. Άλλωστε, σε μια εποχή όπου η ενασχόληση με τα κοινά έχει πια δαιμονοποιηθεί , η κολυμπήθρα μας είναι το ήθος μας , η αλήθεια και η διαφάνεια του κάθε υποψηφίου.

Δες επίσης

«Μαζί για τα Τρίκαλα»: Τριχολογείν και τρίχας αναλέγεσθαι…

Και αφού τη μια μέρα ανακοινώσαμε τα νούμερα και ευφράναμε τις καρδιές μας , σήμερα ...