Τρίτη, 26 Μάρτιος 2019
trikaladay.gr / Άρθρα / Συνέντευξη Ηλία Βλαχογιάννη: Ο λαός απαιτεί ειλικρίνεια, ξεκάθαρες θέσεις, λιγότερα λόγια, περισσότερα έργα

Συνέντευξη Ηλία Βλαχογιάννη: Ο λαός απαιτεί ειλικρίνεια, ξεκάθαρες θέσεις, λιγότερα λόγια, περισσότερα έργα

Τις απόψεις του για τη σημερινή πολιτική κατάσταση αλλά και τις θέσεις της Ν.Δ για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των πολιτών η οποία εδώ και χρόνια έχει υποστεί μεγάλα προβλήματα λόγω των μνημονίων, μιλά στη «Νέα Σελίδα» ο πρώην βουλευτής και πρώην νομάρχης Τρικάλων Ηλ. Βλαχογιάννης.
Όπως σημειώνει το έργο της Νέας Δημοκρατίας, θα είναι πολύ δύσκολο καθώς και πως πρέπει να καταπολεμηθεί ο λαϊκισμός και οι λαϊκιστές.
Σε ότι αφορά το γαλάζιο ψηφοδέλτιο τονίζει ότι η στελέχωσή του είναι αποκλειστικό προνόμιο του προέδρου του κόμματος, όπως επίσης ότι ο ίδιος παραμένει μάχιμος και ενεργός.

Ένα γενικό σας σχόλιο για την σημερινή πολιτική κατάσταση και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Δυστυχώς η σημερινή κατάσταση στη χώρα μας, είναι επιεικώς μη ικανοποιητική και κατώτερη των θυσιών και προσπαθειών του Ελληνικού λαού. Τα προεκλογικά παχιά λόγια, οι ψεύτικες υποσχέσεις, οι λεονταρισμοί και παλληκαρισμοί για εσωτερική κατανάλωση, γέμισαν απογοήτευση τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Οι νέοι απογοητευμένοι , παίρνουν το δρόμο της ξενητειάς. Το brain drain, η φυγή εγκεφαλων και μορφωμένων με έξοδα του Ελληνικού λαού νέων μας, στερεί τη χώρα μας από το απαραίτητο για την ανάπτυξη της εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.
Η ανεργία των νέων μας είναι σε δυσθεώρητα ύψη και σε συνδυασμό με την αύξηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης , αποτελούν το νούμερο ένα πρόβλημα της κοινωνίας μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μέσος μηνιαίος μισθός των νέων στη χώρα μας είναι 330 Ευρώ !!!!!. Ας κάνουν οι αναγνώστες σας μια σύγκριση, με την προεκλογική υπόσχεση για 751 Ευρώ άμεσα, κατώτατο μισθό…

Γιατί οι πολίτες στις προσεχείς εκλογές να εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία;

Κατανοώ απόλυτα τη δυσπιστία και απογοήτευση του κόσμου, απέναντι στο πολιτικό σύστημα και προσωπικό. Από το «λεφτά υπάρχουν» , πήγαμε στο «σκίσιμο των μνημονίων » και το «go BACK » κ. ΜΕΡΚΕΛ… και μετά στις «κυβιστήσεις και πιρουέτες», ή επί το… λαϊκότερον, «κωλοτούμπες». Μάλιστα η λέξη «kolotumba» είναι η πρώτη Ελληνική λέξη που γίνεται διεθνής, ύστερα από την εξαγωγή «επιστημονικών και φιλοσοφικών εννοιών…..» στο «ένδοξο» παρελθόν μας.. Γι αυτό αύριο το έργο της Νέας Δημοκρατίας, θα είναι πολύ δύσκολο…. Πρέπει να καταπολεμηθεί ο λαϊκισμός και οι λαϊκιστές…. Ο λαός απαιτεί ειλικρίνεια, ξεκάθαρες θέσεις, λιγότερα λόγια, περισσότερα έργα…. Γι αυτό και η Νέα Δημοκρατία δεν υπόσχεται πράγματα, που δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει. Αντίθετα, υπόσχεται τέσσερα, για να κάνει πέντε…..

Πιστεύεται ότι το κόμμα σας θα μπορέσει να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων ανεξάρτητα από τις απαιτήσεις των δανειστών;

Για να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση της χώρας, θα πρέπει να αλλάξει η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. Η δική μας πολιτική πρόταση για την οικονομία, κινείται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση απ αυτήν της Κυβέρνησης. Η υπερφορολόγηση είναι στο DNA της Αριστεράς. Ότι ΚΙΝΕΙΤΑΙ , ότι ΠΕΤΑΕΙ , ότι ΚΟΛΥΜΠΆΕΙ , ΦΟΡΟΛΟΓΕΊΤΑΙ …. Αντίθετα εμείς πιστεύουμε στους λιγότερους φόρους. Πιστεύουμε ότι τόσο η φορολογία των φυσικών προσώπων, όσο και των επιχειρήσεων, πρέπει να μειωθεί . Όπως και η έμμεση και πιο άδικη φορολογία… Πρέπει να αυξήσουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, για να αυξήσουμε την ιδιωτική κατανάλωση. Και βέβαια να περιστείλουμε τις κρατικές δαπάνες και να μειώσουμε τις σπατάλες του ευρύτερου δημοσίου τομέα…

Ποια είναι η άποψή σας για το Μακεδονικό αλλά και το θέμα που δημιουργήθηκε μεταξύ Αλβανίας-Ελλάδας με το θάνατο του 35χρονου ομογενή;

Στο Μακεδονικό η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη : Συζητάμε ΜΌΝΟ το ονοματολογικό, όπως προβλέπει η Συμφωνία στα Ηνωμένα Έθνη και όχι εθνότητα και ταυτότητα. Δεν υπάρχει «Μακεδονικό έθνος», ούτε «Μακεδονική ταυτότητα». Οι Μακεδόνες ήσαν γνήσιο Ελληνικό φύλο, μιλούσαν Ελληνικά, έγραφαν Ελληνικά, έπαιρναν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες, όπου ΜΌΝΟ Έλληνες είχαν δικαίωμα συμμετοχής… Γι αυτό διαφωνούμε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία θεωρούμε εθνικά απαράδεκτη και ετεροβαρή. Και φυσικά ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΨΗΦΊΣΟΥΜΕ, ούτε προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά….
Όσον αφορά τις σχέσεις μας με την Αλβανία, πιστεύουμε στην Ελληνοαλβανική φιλία γιατί αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή. Προϋπόθεση γι αυτό είναι η τήρηση των κανόνων καλής γειτονίας, ο σεβασμός των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ηπειρο και η επίλυση της εκκρεμότητας καθορισμού των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών…
Εννοείται ότι για μας θέμα «Τσάμηδων», ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει. Οι «Τσάμηδες» ήσαν εγκληματίες πολέμου και για τα εγκλήματα τους κατά των Ελλήνων, έχουν καταδικαστεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Πως θα αντιμετωπίσει το κόμμα σας την συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκίας;

Οι σχέσεις με την Τουρκία είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Επιζητούμε και εργαζόμαστε για μια στερεη εταιρική σχέση με τη γείτονα. Ενθαρρύνουμε και στηρίζουμε τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της και επιθυμούμε την ειρηνική συνύπαρξη. Είμαστε γείτονες και μας συνδέουν πολλά περισσότερα, απ όσα μας χωρίζουν. Προϋπόθεση για μια ειρηνική συνύπαρξη, είναι η επίλυση των διμερών μας διαφορών, στη βάση του διεθνούς δικαίου. Η κύρια διαφορά, είναι ο καθορισμός των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Ελληνικών νησιών και Μικρασιατικών παραλίων (υφαλοκρηπίδα) . Στην πορεία η Τουρκία προσέθεσε επιπλέον διεκδικήσεις(ακατοίκητες βραχονησίδες, εύρος εναέριου χώρου, άρνηση υφαλοκρηπιδος και Α. Ο. Ζ νήσων, αποστρατικοποίηση νήσων Ανατολικού Αιγαίου κλπ) , πιστεύοντας ότι σ ένα διάλογο κάτι θα κερδίσει. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στο διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες, το δίκαιο είναι με το μέρος μας και καλούμε τη φίλη και γείτονα Τουρκία στην επίλυση των διμερών διαφορών στη βάση των ισχυοντων διεθνών κανόνων. Διάλογος με casus beli και απειλές, δε μπορεί να γίνει. Η Ελλάδα είναι μια ισχυρή χώρα, παράγοντας σταθερότητας και αναφοράς για τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης και του Βόρειοατλαντικού Συμφωνου.
ΟΎΤΕ ΑΠΕΙΛΕΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΕΙΛΕΊΤΑΙ …..

Θα είστε υποψήφιος βουλευτής και πως κατά τη γνώμη σας πρέπει να στελεχωθεί το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ στο νομό Τρικάλων;

Το θέμα της στελέχωσης του ψηφοδελτίου, είναι αποκλειστικό προνόμιο του Προέδρου. Καθήκον και υποχρέωση των στελεχών και μελών της Παράταξης, είναι η στήριξη της, η άσκηση εποικοδομητικής αντιπολίτευσης, η αποδόμηση της Κυβερνητικής πολιτικής, που κρατάει δέσμια την Πατρίδα μας, τη στιγμή που όλες οι άλλες χώρες προχωράνε. Παραμένω μάχιμος και ενεργός, είμαι Συντονιστής του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας και δίπλα στους συντοπίτες μας στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ποια είναι τα εκκρεμή ζητήματα του νομού και σε ποια θα πρέπει να δώσει βαρύτητα η κυβέρνηση;

Ο Νομός μας έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των υποδομών του. Απομένει η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος Ε-65,που καθυστέρησε χαρακτηριστικά, εξ αιτίας των αποτυχημένων κυβερνητικών χειρισμών και επιλογών, η σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με τη Δυτική Μακεδονία και Ηπειρο, η ολοκλήρωση των οδικών αρτηριών και λιμνοδεξαμενών.
Έμφαση θα πρέπει να δοθεί στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, καθώς και στις υπηρεσίες, ιδιαίτερα στον Τουρισμό. Η οικονομία μας θα πρέπει να γίνει πιο εξωστρεφής και πιο επιθετική στις ξένες αγορές. Μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα της Ανάπτυξης, αρκεί να απελευθερωθεί η Οικονομία μας απ τα «δεσμά» των υψηλών φόρων και της γραφειοκρατίας, κάτι που μόνο μια κυβέρνηση ΝΈΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ και Κυριάκου ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ , ΜΠΟΡΕΊ να ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ .
Εννοείται ότι είμαι ιδιαίτερα ενοχλημένος, όπως όλοι οι Τρικαλινοί, για την πορεία που παίρνει το θέμα της αναδιάρθρωσης των Πανεπιστημιακών Σχολών. Δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή Κυβέρνησης και Πανεπιστημιακής Κοινότητας, για ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών Τρικάλων και τη μεταφορά της σε άλλη Θεσσαλική πόλη…. Ούτε τη ΣΚΟΠΙΜΌΤΗΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ του Νομού μας, αφού απ τα 16 νεοιδρυομενα τμήματα, παίρνουμε δύο και… χάνουμε ένα….
Επί Νομαρχίας μου διεκδικήσαμε, με το Δήμαρχο Μιχάλη Ταμήλο και τους πολιτικούς εκπροσώπους μας, Τμήματα ΤΕΙ για το νομό μας και τα κερδίσαμε. Τώρα, χάνουμε αυτά που είχαμε πάρει…. Τα συμπεράσματα δικά σας και των αναγνωστών σας…

Ποια είναι η θέση σας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και πως σχολιάζεται την απόφαση της Ν.Δ να μην δώσει στήριξη σε υποψήφιους περιφερειακών Δήμων;

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γι αυτό και δεν δίνει χρίσματα, αλλά στηρίξεις. Εννοείται ότι η μάχη στις Περιφέρειες είναι κατ εξοχήν πολιτική, γιατί εξάγονται πολιτικά συμπεράσματα. Αντίθετα στον 1ο βαθμό, θα δοθούν κατά περίπτωση στηρίξεις σε ανεξάρτητους συνδυασμούς – υπό την προϋπόθεση ότι θα ζητηθεί κάτι τέτοιο… -, ιδίως σε μεγάλες πόλεις και επιλεκτικά σε πρωτεύουσες νομών.
Πηγή: εφημερίδα «Νέα Σελίδα»/Κώστας Καραποστόλης

Δες επίσης

Ηλίας Γ. Βλαχογιάννης: “Να πάμε την Ελλάδα ψηλότερα!!!”

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, αξίζουμε μιας καλύτερης Κυβέρνησης…. Αξίζουμε και δικαιούμαστε να πάμε την ...