Κυριακή, 5 Απρίλιος 2020
trikaladay.gr / Ελλάδα / Συλλαλητήριο Σύνταγμα: Ομάδα ακροδεξιών ξυλοκόπησαν άγρια ξένο ανταποκριτή [vid & pics]

Συλλαλητήριο Σύνταγμα: Ομάδα ακροδεξιών ξυλοκόπησαν άγρια ξένο ανταποκριτή [vid & pics]

Ο Γερμανός ανταποκριτής της DW, που δέχθηκε άγρια επίθεση από ομάδα ακροδεξιών στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο Σύνταγμα: Επίθεση από ακροδεξιούς δέχθηκε δημοσιογράφος της DW στο Σύνταγμα. Καταδίκη από Κυβερνητικό εκπρόσωπο και Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου

Συλλαλητήριο Σύνταγμα: Oμάδα ατόμων ξυλοκόπησαν άγρια έναν ξένο ανταποκριτή που εκείνη την ώρα έδινε ανταπόκριση. Οι δράστες τον χτύπησαν και του πήραν την κάμερα όταν αρνήθηκε να τους δώσει τα στοιχεία του. Πρόκειται για έναν εκ των δύο σεναριογράφων του ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή προσωπική υπόθεση».

Ο Γερμανός δημοσιογράφος καταγγέλλει πως δέχθηκε χτυπήματα στο πρόσωπο με κλωτσιές και μπουνιές, καθώς οι άγνωστοι που του επιτέθηκαν φαίνεται να τον αναγνώρισαν. Σημειώνεται πως στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στο Σύνταγμα για το μεταναστευτικό, συμμετείχαν περίπου 400 άτομα και την εκδήλωση στήριξαν πολλές οργανώσεις, όπως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, η Ομοσπονδία Ορθόδοξων και Πατριωτικών Σωματείων, η International Hellenic Association κ.α.

Η μαρτυρία του δημοσιογράφου

Το συλλαλητήριο του φόβου πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αρχής γενομένης από τις 22 Ιανουαρίου. Η ανακοίνωση που συνόδευε την πρόσκληση συμμετοχής, με ακραίο τρόπο καταφερόταν κατά των προσφύγων και μεταναστών, μιλώντας για «εποικισμό» και «κλείσιμο συνόρων».

Καταδίκη από Κυβερνητικό εκπρόσωπο και Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου

Την επίθεση καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος έκανε λόγο για φασιστική επίθεση και είπε ότι το περιστατικό ερευνάται ήδη: «Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε στο Σύνταγμα ο δημοσιογράφος Thomas Jacobi. Η ελευθερία του Τύπου και η προστασία των λειτουργών της αποτελεί καθήκον κάθε δημοκρατικής Πολιτείας. Η στάση της Κυβέρνησης παραμένει αμείλικτη απέναντι στις δυνάμεις της βίας και των άκρων που εχθρεύονται την ελευθερία της έκφρασης, τον πλουραλισμό και τη δημοκρατία. Οι αρμόδιες αρχές ήδη ερευνούν το περιστατικό για την ανεύρεση των υπευθύνων και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη».

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση εξέδωσε και η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα σήμερα ο συνάδελφός μας και μέλος της Ένωσής μας Τhomas Jacobi κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κατά της μετανάστευσης στο Σύνταγμα. Πρόκειται για το δεύτερο τέτοιου είδους περιστατικό κατά του συγκεκριμένου συναδέλφου από τους ίδιους κύκλους, με προπηλακισμό και τραυματισμό του καθώς και με κλοπή του δημοσιογραφικού του υλικού. Ως εκ τούτου, θέτουμε τις αρχές προ των ευθυνών τους και τις καλούμε να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ταυτοποίηση των υπαιτίων.

Η Ένωση θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με φορείς για να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των δημοσιογράφων, ανταποκριτών και μή, κατά την εκτέλεση του έργου τους με ασφάλεια και χωρίς περιορισμούς. Συγκεκριμένα, δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή η ύπαρξη οργανωμένων ομάδων κρούσης στις παρυφές συγκεντρώσεων, οι οποίοι έχουν ως στόχο να εκφοβίζουν δημοσιογράφους που δεν είναι της αρεσκείας τους».

Δες επίσης

Πρησμένα δάχτυλα: 7 πιθανές αιτίες μέσα από εικόνες

Το πρήξιμο των δακτύλων, μια κατάσταση γνωστή και ως δακτυλίτιδα, είναι συνήθως αβλαβής, κάποιες φορές ...