Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Συλλαλητήριο στα Τρίκαλα κατά των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ

Συλλαλητήριο στα Τρίκαλα κατά των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ

Η Επιτροπή Αγώνα Τρικάλων ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις με ανακοίνωσή της καλεί την Πέμπτη 30 Γενάρη 2020 και ώρα 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου τα σωματεία των εργαζομένων, τους συλλόγους φοιτητών, σπουδαστών και μαθητών, τους φορείς των επαγγελματιών και τους μαζικούς φορείς της πόλης σε κινητοποίηση στα Τρίκαλα για να απαιτήσουμε να ακυρωθεί η Συμφωνία με τις ΗΠΑ για την επέκταση των Στρατιωτικών Βάσεων στη Θεσσαλία και την Ελλάδα γενικότερα.
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων το Σάββατο 25 Γενάρη στην Ασκληπιού πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την ενημέρωση του λαού της πόλης με διανομή έντυπου υλικού. Στην ανακοίνωση η Επιτροπή Αγώνα Τρικάλων αναφέρει και τα εξής:
Η κυβέρνηση της ΝΔ, που προκλητικά, σαν τον κλέφτη, παραμονές Χριστουγέννων έφερε στη Βουλή την κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, μετατρέπει τη χώρα μας όχι μόνο σε πολεμικό ορμητήριο για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ αλλά και σε στόχο, όπως έχει γίνει ξεκάθαρο από δηλώσεις αξιωματούχων της Ρωσίας και του Ιράν.
Με την επικίνδυνη αυτή Συμφωνία:
• Δίνει το ελεύθερο στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
• Ενισχύει τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης στη Σούδα, που διαχρονικά έχει εκπληρώσει βρώμικο ρόλο σε όλους τους πολέμους κι επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, κ.α.
• Εντάσσει κι επίσημα πλέον στο πλέγμα των Ευρωατλαντικών υποδομών στη χώρα μας τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, καθώς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ήδη έχουν κάνει “απόβαση” στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ.
Δυναμώνουμε τον αγώνα και την πάλη μας! Όλοι στο δρόμο απαιτώντας:
• Όχι στην εγκατάσταση αμερικανονατοϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη.
• Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.
• Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.
• Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
Επιτροπή Αγώνα Τρικάλων ενάντια στην Ελληνοαμερικανική
Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις

Δες επίσης

Λιγότερα σήμερα τα κρούσματα κορωνοϊού στην Π.Ε Τρικάλων-9 συνολικά στην Θεσσαλία

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει ...