Πέμπτη, 2 Απρίλιος 2020
trikaladay.gr / Κόσμος / Συγκινητική ιστορία: Ετοιμοθάνατος ηλικιωμένος κρατήθηκε στη ζωή όταν είδε ξανά τον σκύλο του!

Συγκινητική ιστορία: Ετοιμοθάνατος ηλικιωμένος κρατήθηκε στη ζωή όταν είδε ξανά τον σκύλο του!

Συγκινητική ιστορία: Ετοιμοθάνατος ηλικιωμένος κρατήθηκε στη ζωή όταν είδε ξανά τον σκύλο του!

Είχε παραιτηθεί από τη θέληση για ζωή, αλλά όλα άλλαξαν όταν ξαναβρέθηκε με τον αγαπημένο του φίλο…

Η ιστορία εξελίχθηκε σε ένα νοσοκομείο της κομητείας Uetl στο Κεντάκι, με πρωταγωνιστές τον ηλικιωμένο James Waden και τον σκύλο του, ένα μονόφθαλμο τσιουάουα με το όνομα Buba.

Ο James από τον περασμένο μήνα είχε παρουσιάσει επιδείνωση στην υγεία του, ενώ έντονη είχε γίνει και η συναισθηματική του αστάθεια, με αποτέλεσμα να σταματήσει να τρώει κανονικά. Μάλιστα, είχε παραιτηθεί από τη θέλησή του για ζωή και οι γιατροί περίμεναν τον θάνατό του, όταν εκείνος τους ζήτησε να δει για μια τελευταία φορά τον αγαπημένο του σκύλο.

Παρόλο που οι κανονισμοί του νοσοκομείου απαγορεύουν την είσοδο ζώων, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να κάνουν μια εξαίρεση στην περίπτωση του ηλικιωμένου και τελικά, αφού συνεννοήθηκαν με τη φιλοζωική, η οποία είχε δώσει σε ανάδοχη οικογένεια τον μικρό σκύλο μετά από την εισαγωγή του James, κατάφεραν να ξαναφέρουν κοντά τους δύο φίλους. Αυτό που ακολούθησε μετά από την συνάντηση των δύο τους δεν το περίμενε κανείς.

Ο James φαίνεται πως ξαναβρήκε την όρεξη για ζωή, ενώ βελτιώθηκε και η υγεία και ψυχολογία του. Το ίδιο είχε συμβεί και με τον Buba, ο οποίος επίσης είχε πάρει πολύ βαριά τον αποχωρισμό από το αφεντικό του, με αποτέλεσμα να μην είναι καλά. Πλέον, ορίστηκαν επισκέψεις στις οποίες ο ηλικιωμένος θα βλέπει τον σκύλο του, ενώ το νοσοκομείο εξετάζει την περίπτωση να επιτρέπει την είσοδο σε ζώα ασθενών, που θέλουν να τα δουν. Μπορεί η κατάσταση του James να μην είναι σταθερή, όμως ο θάνατος δεν είναι βέβαιος πλέον.

Πάντως, τα τελευταία χρόνια η ιατρική κοινότητα έχει αρχίσει να ρίχνει μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς τα σκυλιά και άλλα κατοικίδια μπορούν να συντελέσουν στην ψυχολογική ανάταση των νοσηλευομένων. Μάλιστα, μια έρευνα έδειξε ότι η αλληλεπίδραση ασθενών και ζώων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και του στρες, οφέλη που κατά συνέπεια μπορούν να βελτιώσουν το ηθικό –και ταυτόχρονα την υγεία– των νοσηλευομένων.

Πηγή

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr

Δες επίσης

Συγκινεί η γιαγιά που αρνήθηκε αναπνευστήρα: Εγώ έζησα τη ζωή μου, σώστε νεότερους

 Η Suzanne Hoylaerts από το Μπίνκομ κοντά στο Λίμπεκ, εισήχθη σε νοσοκομείο στις 20 Μαρτίου ...