Τρίτη, 2 Ιούνιος 2020
trikaladay.gr / Κόσμος / Στρατεύματα στις εγκαταστάσεις που θα αγωνιστεί η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Στρατεύματα στις εγκαταστάσεις που θα αγωνιστεί η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Απομένουν 18 ημέρες για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Κίνα, ωστόσο το Πεκίνο έχει άλλα προβλήματα τις τελευταίες ημέρες.

Προβλήματα που δεν αποκλείεται να επηρεάσουν ακόμα και την διεξαγωγή της διοργάνωσης, καθώς από το βράδυ της Δευτέρας (12/8) εκατοντάδες οχήματα του κινεζικού στρατού έχουν εγκατασταθεί στην Σενζέν, μία από τις 8 πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εκεί, μάλιστα, θα παίξει -καλών εχόντων των πραγμάτων- και η Ελλάδα στη 2η φάση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα στρατεύματα βρίσκονται στην περιοχή ως επίδειξη δύναμης προς τους διαδηλωτές του γειτονικού Χονγκ Κονγκ (απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα), οι οποίοι έχουν παραλύσει εδώ και σχεδόν 2 εβδομάδες τις εναέριες και επίγειες συγκοινωνίες του κρατιδίου λόγω των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, στις οποίες συμμετέχουν πάνω από 2.300 πολίτες.

 Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν στις αρχές Ιουνίου, με αφορμή ένα νομοσχέδιο που προβλέπει την έκδοση στην Κίνα των πολιτών του Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι αντιτίθενται στην πολιτική του Πεκίνου. Η ένταση κλιμακώθηκε πριν από μία εβδομάδα, όταν η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, προειδοποίησε ότι η πόλη βρίσκεται στα όρια μιας «εξαιρετικά επικίνδυνης κατάστασης», που θέτει υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία της Κίνας.

Ακολούθησαν βίαιες συγκρούσεις στους δρόμους μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, ενώ παράλληλα κηρύχθηκε γενική απεργία που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί χάος στο δίκτυο μεταφορών του κρατιδίου. Το τελευταίο επεισόδιο έλαβε χώρα την Δευτέρα (12/8), όταν περίπου 5.000 διαδηλωτές εισέβαλαν στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, καταγγέλλοντας υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία στην διαδήλωση της Κυριακής (11/8). Περίπου 200 πτήσεις ματαιώθηκαν.

 

Alexandre Krauss

@AlexandreKrausz

Disturbing video taken in just across the boarder with . Something extraordinarily bad is about happen.

Ενσωματωμένο βίντεο

30,1 χιλ. άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

 

 

Alexandre Krauss

@AlexandreKrausz

Overwhelming the number of military cars entering the city of next to the boarder with .

Ενσωματωμένο βίντεο

Alexandre Krauss

@AlexandreKrausz

Another clear capture of a Chinese military column entering the Bay Sports Centre, pinpointing this location as a potential military operation HQ, just 25km from .

Ενσωματωμένο βίντεο

806 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Δες επίσης

Πώς αυτή η selfie έσωσε τη ζωή 28χρονης από εγκεφαλικό – Την έβγαλε ακριβώς πριν καταρρεύσει!

Μία selfie φωτογραφία που έβγαλε με το κινητό της η 28χρονη Stephanie Farnan, καθώς ετοιμαζόταν ...