Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Στον εισαγγελία εννέα ψυχιατρικές κλινικές της Θεσσαλίας μεταξύ των οποίων και τρείς από τα Τρίκαλα

Στον εισαγγελία εννέα ψυχιατρικές κλινικές της Θεσσαλίας μεταξύ των οποίων και τρείς από τα Τρίκαλα

Με πρωτοβουλία του ΕΟΠΥΥ και συγκεκριμένα του προέδρου του Δημητρίου Κόντου ο οποίος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, οδηγούνται στη Δικαιοσύνη 22 περιπτώσεις νευροψυχιατρικών κλινικών, εκ των οποίων 9 λειτουργούν στη Θεσσαλία.

Ο ΕΟΠΥΥ ζητά την διερεύνηση τέλεσης αξιόποινων πράξεων των συγκεκριμένων κλινικών για απάτη εις βάρος των ασφαλιστικών Ταμείων η οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε, ανέρχεται σε 81.000.000 ευρώ τα οποία εισπράχτηκαν παρανόμως! Πρόκειται για ποσό που αντιστοιχεί σε 1.900.000 υπεράριθμες ημέρες νοσηλείας που δηλώθηκαν ως πραγματικές. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις όχι μόνο δεν υπήρχαν οι δηλωμένοι νοσηλευόμενοι ασθενείς αλλά είχαν ήδη πεθάνει…

Στις δύο πρώτες θέσεις της αρχικής λίστας φιγουράρουν δύο κλινικές της Λάρισας οι οποίες κατηγορούνται για εικονικές νοσηλείες ασθενών που αντιστοιχούν σε 17 και 13 εκ, ευρώ αντίστοιχα!

Υπάρχουν επίσης τρείς κλινικές από τα Τρίκαλα, αλλά και άλλες από το Βόλο, όπως επίσης και από μερικές ακόμα Θεσσαλικές πόλεις.

Η αναφορά της Εισαγγελίας Αθηνών διαβιβάστηκε ήδη στους κατά τόπους εισαγγελείς για τα περεταίρω της δικαστικής διερεύνησης.

Πηγή:kosmoslarissa

Δες επίσης

Ειδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνουν Δήμος Τρικκαίων και Εθελοντές Τρικάλων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες

Αμεσα κινητοποιούνται ο Δήμος Τρικκαίων και οι Εθελοντές Τρικάλων, για να προσφέρουν βοήθεια σε κατοίκους ...

Αφήστε μια απάντηση