Στη διάρκεια των δυο συνεδριάσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο Θανάσης Λιούτας έλαβε τον λόγο και τοποθετήθηκε επί συγκεκριμένων θεμάτων.

Ειδικότερα, ο Τρικαλινός βουλευτής στην πρώτη συνεδρίαση, με εισηγητές, τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Σκρέκα, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Μπαγινέτα και τον κ. Λιανό, υπογράμμισε ότι, «η ενίσχυση της βιοποικιλότητας βρίσκεται ως στόχος πίσω από κάθε σκέψη και συζήτηση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

«Ειδικότερα εμείς εδώ στην Ελλάδα πρέπει να εργαστούμε έντονα για την προστασία της, καθώς η πλούσια βιοποικιλότητα στην πατρίδα μας είναι ένα σπουδαίο συγκριτικό μας πλεονέκτημα, με προσθετική αξία για την ποιότητα της ζωής μας αλλά και για την οικονομία».

Στη διάρκεια της δεύτερης συνεδρίασης, ο κ. Λιούτας αναφέρθηκε στη νέα πραγματικότητα που ανοίγεται μπροστά μας λόγω των μέτρων προστασίας εναντίον του Κορωνοϊούκαι ανέφερε ότι, «η νέα πραγματικότητα αλλάζει την καθημερινότητά μας, αλλά και το περιβάλλον όπως όλοι το γνωρίζουμε έως σήμερα».

Προς αυτή την κατεύθυνση ο Τρικαλινός βουλευτής συνεχάρη τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Κώστα Μπακογιάννη, για την παρουσία και την εισήγησή του στην Επιτροπή και υπογράμμισε ότι το έργο του «Μεγάλου Περιπάτου» θα συμβάλλει στην αποφυγή του συγχρωτισμού, ενώ θα ενθαρρύνει τη μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στο κέντρο της πόλης. «Πρόκειται και για έργο που θα εμπνεύσει προς την υλοποίηση αντίστοιχων έργων σε όλη την ελληνική επικράτεια». Τέλος ο κ. Λιούτας σημείωσε ότι, «Όλα αυτά είναι αναγκαία για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου και τη συνεχιζόμενη προστασία από την πανδημία».