Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2021
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Στήνουν μπλόκο με τρακτέρ στον Ε65

Στήνουν μπλόκο με τρακτέρ στον Ε65

Μπλόκο στον Ε65 στήνει αύριο Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι η Ε.Ο.Α.Σ.Κ.

Ήδη από την Κυριακή το πρωί αγρότες από χωριά του Καρδιτσιώτικου κάμπου άρχισαν να βγάζουν τρακτέρ στις πλατείες με κατεύθυνση την Εθνική Οδό.
Το ζητούμενο πλέον δεν είναι αν θα βγουν στους δρόμους αγρότες, αλλά πόσοι από αυτούς θα συμμετάσχουν στις αποφασισμένες κινητοποιήσεις, οι οποίες έχουν ως αιχμή του δόρατος των διεκδικήσεων την τιμή του βαμβακιού και το «αγροτικό πετρέλαιο»!
Η Ε.Ο.Α.Σ.Κ απευθύνει ενωτικό κάλεσμα αγώνα και σε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους «που πλήττονται από τις πολιτικές της ΚΑΠ της ΕΕ και των κυβερνήσεων και θέλουν να παλέψουν για το δίκιο τους».
Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της, «υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα που οξύνονται και οδηγούν σε δραστική μείωση του εισοδήματος μας. Συνεχίζουμε να πουλάμε κοψοχρονιά την παραγωγή μας, ενώ το κόστος παραγωγής είναι πολύ υψηλό (πετρέλαιο 1,4 ευρώ ανά λίτρο, αύξηση στη ΔΕΗ, κ.λπ.) με αποτέλεσμα το εισόδημά μας συνεχώς να μειώνεται. Tο αίσχος των ανοιχτών και χαμηλών τιμών έχει γενικευτεί σε όλα τα προϊόντα (στο βαμβάκι η μείωση φτάνει στο 20%) με τις ευλογίες και αυτής της κυβέρνησης – που όμως την ίδια στιγμή φτάνουν πανάκριβα στη λαϊκή κατανάλωση – και επιτρέπουν να αισχροκερδούν σε βάρος μας μια χούφτα βιομήχανοι και έμποροι». Παλεύουμε και διεκδικούμε:
• Κατώτατες εγγυημένες τιμές με βάση το κόστος παραγωγής και ένα εισόδημα για να ζήσουμε με άμεση πληρωμή στην πώληση του προϊόντος και σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, π.χ. οι βαμβακοπαραγωγοί να πληρωθούν τον ιδρώτα και τον κόπο τους με βάση τη διεθνή τιμή του προϊόντος και τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά (απόδοση ίνας, μήκος ίνας, αντοχή ίνας, υγρασία, ξένες ύλες και χρώμα ίνας).
• Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους αγροτοκτηνοτρόφους.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
• Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
Πηγή: Ελευθερία

Δες επίσης

Πυροσβέστες βοήθησαν γατάκι στις Αλυκές που “σφήνωσε” το κεφάλι του σε κονσέρβα

Ένα γατάκι που είχε σφηνώσει το κεφάλι του σε κονσέρβα βοήθησαν σήμερα το πρωί πυροσβέστες ...